Austrija no jūnija vidus pakāpeniski atcels masku valkāšanas prasības (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki sabiedriskajā transportā
Cilvēki sabiedriskajā transportā Foto: Evija Trifanova / LETA

Cilvēkiem Austrijā no jūnija vidus nebūs jāvalkā sejas maskas skolās, veikalos un tūrisma objektos, piektdien pavēstīja valdība, valstī aktīvo koronavīrusa gadījumu skaitam sarūkot zem 650.

Austrija bija viena no pirmajām valstīm Eiropā, kas centienos mazināt Covid-19 izplatības riskus aprīļa sākumā noteica prasības par obligātu sejas masku valkāšanu.

Šīs prasības tiks atvieglotas ar 15.jūniju, tomēr pilnībā tās atceltas vēl netiks.

Maskas arī turpmāks būs jāvalkā sabiedriskajā transportā, tā būs obligāta prasība frizieriem un oficiantiem, kā arī sabiedriskās vietās, kur nav iespējams ievērot minimālo viena metra distanci.

"Mēs varam atteikties  no masku valkāšanas soli pa solim," preses konferencē Vīnē žurnālistiem sacīja kanclers Sebastiāns Kurcs, izsludinot jauno fāzi, kurā būs "mazāk noteikumu un vairāk individuālas atbildības".

"Mēs esam uz pareizā ceļa," sacīja kanclers, norādot, ka aizvadīto nedēļu laikā jauno inficēšanās gadījumu skaits katru dienu bijis mazāks par 50.

Jaunā masku valkāšanas politika ir tikai viens solis Austrijas centienos pakāpeniski atgriezties pie normālas dzīves.

Viesnīcas un fitnesa centri var atsākt darbu no piektdienas. Iepriekšējo nedēļu laikā durvis jau atkal vēruši veikali, restorāni un skolas.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu