Igauņi aicina latviešus iegādāties privātu salu Baltijas jūrā (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: city24.lv

Vīrelaida ir 80 hektārus plaša, privāta sala Baltijas jūrā, starp Sāremā salu un Igauniju, trīsarpus stundu brauciena attālumā no Rīgas.

"Vēlamies, lai salu privatizē latvieši, jo Latvijai nepieder neviena sala, kamēr Igaunijai to ir vairāk nekā 2000. Ja katrs latvietis ieguldītu 1 EUR, Latvijai būtu sava sala, ar kuru lepoties," teikts īpašuma pārdošanas sludinājumā.

Uz salas atrodas bāka un septiņas ap to izvietotas mājas: bākas uzrauga ģimenes māja ar astoņām istabām, trīs kamīniem un virtuvi, semināru māja ar deju zāli un bāru, sauna ar burbuļvannu un āra baseinu, salas darbinieku māja, kapela, vīna pagrabs un saimniecības ēka. Sludinājuma attēlos var secināt, ka sala ir ideāli piemērota vieta pasākumu rīkošanai - kāzām, dzimšanas dienas ballītēm un korporatīvajiem pasākumiem.

Foto: city24.lv

Elektrība un ūdens tiek ražota ar vēja ģeneratoriem un saules baterijām.

Kas interesanti - salā esot par 32% vairāk saulaino dienu nekā citur Igaunijā, kā arī lietus šeit ir reti. Sludinājums vēsta, ka uz salas dzīvo 1000 aitu, divi zaķi, lapsa, trīs cāļi un vista.

Foto: city24.lv

Salai ir pašai sava, maza osta laivām līdz 9 metriem. Nokļūšana uz salas - 10 minūtes ar ātrumlaivu no Virtsu ostas vai kājām, kad jūra ir aizsalusi.

"Šeit ir viss, kas latvietim nepieciešams skaistai dzīvošanai. Mūsu vīna pagrabs ir tik liels, ka tad, ja uznāks otrais "Corona" vilnis, šeit varēs izdzīvot veselu gadu, neejot uz veikalu pēc vīna. Ticiet mums, šis ir labs pirkums," salas priekšrocības ar humora devu aprakstījuši tās pārdevēji. 

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu