Kurā dienas pusē ieteicams laistīt dārzu?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Tiem, kas ar dārzkopību aizraujas salīdzinoši nesen, varētu šķist, ka nav īpašas nozīmes laikam, kad tiek aplaistīti rūpīgi lolotie stādi un ziedu krūmi. Taču tā gluži nebūs taisnība.

Katram strādājošam dārzniekam, kas dienas laikā atrodas prom no savas oāzes, laistīšanas un augu kopšanas rituāls ir citādāks. Daži mēdz ar lejkannu izstaigāt dobes rīta agrumā, citi ieslēdz automātiskos laistītājus dienvidū, bet trešie ķeras pie laistīšanas uzreiz pēc atgriešanās no darba. Kura ir pareizā metode?

Kā izrādās, vispiemērotākais dienas laiks laistīšanai ir agrs rīts, pēcpusdiena vai pavēls vakars, vēsta portāls “HowStuffWorks”. Dienas laikā, kad ir karstākais dienas periods, aptuveni 30% no izlietā ūdens iztvaiko gaisā, kas nozīmē, ka laistīšana dienas vidū liks lieki iztērēt visai lielu daudzumu ūdens. Aplaistot dārzu pievakarē, pēcpusdienā vai rītā, kad saule vēl nav paspējusi sākt cepināt, ūdens tik ātri neiztvaikos, kas nozīmē, ka ūdens patēriņš būs lietderīgāks. Tāpat ņem vērā, ka nedaudz sažuvuši augi ātrāk atgūsies vēsākajā dienas pusē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu