Mīla nav dzimumā: piecas slavenākās panseksuāles (3)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Raksta turpinājums
Foto: EPA/SIPA/AP/Scanpix

Jāsāk jau laikam ar to, ko nozīmē "panseksualitāte". Sākotnēji, lasot definīciju - panseksualitāte ir seksuālās tieksmes, romantisku vai emocionālu jūtu izpausme pret visu dzimumu un dzimšu pārstāvjiem -, šķiet, ka tā pati biseksualitāte vien ir, tomēr nav vis!

Panseksualitāte ir seksuālās tieksmes, romantisku vai emocionālu jūtu izpausme pret visu dzimumu un dzimšu pārstāvjiem. Pašidentificēti panseksuāli cilvēki uzskata panseksualitāti par seksuālu orientāciju, apgalvojot, ka dzimte un dzimums ir nesvarīgi aspekti, nosakot, vai viņi izjutīs seksuālo tieksmi pret citiem.

Panseksualitāte noraida dzimšu binaritāti, „uzskatu par divām dzimtēm vai noteiktu seksuālo orientāciju”, jo panseksuāļi ir atvērti attiecībām ar cilvēkiem, kas pilnībā neidentificējas kā vīrietis vai sieviete.

Piedēklis „pan-” cēlies no grieķu valodas un nozīmē „visi” vai „katrs”.

Kāda tad ir atšķirība?

Panseksuāļus piesaista ne tikai sievietes vai vīrieši, bet arī transpersonas un interseksuāļi. Viņiem dzimums, izvēloties partneri, vispār nav svarīgs. Turpretī biseksuāļi attiecībās izvēlas vai nu vīrieti, vai sievieti.

Piecas slavenākās panseksuāles 

Modele Kara Delavinja

Aktrise un dziedātāja Džanella Monē

Dziedātāja, aktrise Mailija Sairusa

Aktrise Kristena Stjuarte

Aktrise Bella Torna

Raksta turpinājums
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu