Žurnāliste, kas Mineapolisas protestu laikā daļēji zaudēja redzi: policists tēmēja tieši uz mani (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Fotožurnāliste Linda Tirado, kas Mineapolisas protestu atspoguļošanas laikā zaudēja redzi vienā acī, uzskata, ka policists, kas viņas virzienā izšāva gumijas lodi, apzināti tēmējis uz viņu, vēsta ASV raidsabiedrība CNN. 

Tirado 30.maijā bija devusies fotografēt Mineapolisā notikušos protestus pret rasismu un policijas brutalitāti, kas izcēlās pēc afroamerikāņa Džordža Floida nāves policijas aizturēšanas laikā. 

Ap pusnakti žurnālistei sejā trāpīja policista raidīta gumijas lode. Lai arī žurnālistei bija aizsargbrilles, šāviena rezultātā  viņa zaudēja redzi vienā acī.  

Todien pēdējos Tirado uzņemtajos attēlos redzams, kā policists uz viņu tēmē ar gumijas ložu ieroci. 

“Man aiz muguras bija protestētāji, man priekšā bija policija, bet nekādas gāzes mums apkārt tobrīd nebija. Nav iespējams, ka viņi [policisti] mani – ar profesionālo fotokameru – varēja noturēt par kādu, kas nav preses pārstāvis,” norāda Tirado. 

Saistībā ar gūto ievainojumu Tirado gatavojas sūdzēt tiesā Mineapolisas pašvaldību un pilsētas policijas vadību. 

Tirado ir viena no daudziem preses pārstāvjiem, kas ASV notikušo protestu laikā cieta no policijas vai tika aizturēti. Kā liecina organizācijas “Press Freedom Tracker” apkopotā informācija, protestu laikā 60 ASV pilsētās līdz šim fiksēti jau vairāk nekā 400 šādi gadījumi. 

“Žurnālistiem ir nepārprotamas tiesības atspoguļot masu pasākumus,” uzsver organizācijas “Freedom of the Press Foundation” pārstāvis Pārkers Higinss. 

Tirado advokāts Taihens Čens izteicās, ka viņas lietai varētu būt būtiskas juridiskas sekas ne tikai pašai Tirado, bet arī visiem žurnālistiem, kas strādā pie protestu atspoguļošanas. 

“ASV konstitūcija ir nepārprotama: uz žurnālistiem, kas atspoguļo sabiedrības protestus, nešauj,” norāda sievietes advokāts. 

Tirado šobrīd atgūstas no gūtā ievainojuma, tomēr viņa pauž apņēmību iespējami drīz atgriezties darbā. 

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu