Džonsons paziņo par komisijas izveidi "visu nevienlīdzības aspektu izskatīšanai"

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pirmdien paziņoja, ka veido komisiju, lai izskatītu "visus nevienlīdzības aspektus" pēc Lielbritānijā notikušajiem protestiem pret rasismu.

Pirmdien avīzē "Telegraph" publicētā rakstā Džonsons norāda, ka, "neskatoties uz milzīgo progresu, mums vēl ir jāizdara ļoti daudz", lai apkarotu rasismu, uzsverot, ka jāvēršas pret problēmas būtību, nevis simboliem.

"Ir laiks valdības komisijai izskatīt visus nevienlīdzības aspektus - nodarbinātībā, veselības rādītājos, akadēmiskajā un visās pārējās dzīves kategorijās," pavēstīja Džonsons. "Mums ir jāķeras pie problēmas būtības, nevis simboliem."

Viņš arī uzstāja, ka savā vietā pie parlamenta ēkas jāpaliek valsts līdera Otrā pasaules kara laikā Vinstona Čērčila bronzas skulptūrai, kas cietusi no aktīvistu rokām.

"Mums ir jārisina tagadne, nevis jāmēģina pārrakstīt vēsturi, un tas nozīmē, ka mēs nevaram un nedrīkstam tikt ievilkti mūžīgās debatēs par to, kura labi zināma vēsturiska figūra ir pietiekami tīra vai politkorekta, lai paliktu sabiedrības acīs," norāda Džonsons.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu