Rīgas zoodārzam Covid-19 dēļ negūto ieņēmumu kompensēšanai plāno piešķirt 420 000 eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Paula Čurkste/LETA

Rīgas Nacionālajam zooloģiskajam dārzam Covid-19 laikā negūto ieņēmumu kompensēšanai Rīgas domes pagaidu administrācija plāno piešķirt 420 000 eiro, liecina administrācijas gaidāmās sēdes darba kārtība.

Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumu dēļ zoodārzs bija pilnībā slēgts no 14.marta līdz maija vidum. Līdz ar to ieņēmumu no ieejas biļešu tirdzniecības un maksas pakalpojumu sniegšanas iestādei nebija, jo zoodārza pakalpojumus attālināti piedāvāt nav iespējams.

Atbilstoši grāmatvedības datiem, laika posmā no gada sākuma līdz 30.aprīlim zoodārza pašu ieņēmumi samazinājušies par aptuveni 233 000 eiro, salīdzinot ar attiecīgu periodu 2019.gadā.

Zoodārza budžeta deficīta pieaugums sagaidāms arī maijā un jūnijā, kad tika plānoti pašu ieņēmumi no ieejas biļetēm aptuveni 210 000 eiro apmērā mēnesī.

"Ņemot vērā zoodārza iepriekšējo pieredzi no 2008.gada krīzes, pat atsākot darbību pilnā apmērā, var paredzēt būtisku apmeklētāju skaita kritumu 2020.gada sezonā," pauž iestādes vadība, norādot, ka šobrīd apzinātais finansiālais deficīts lēšams aptuveni 420 000 eiro apmērā.

Vienlaikus administrācija plāno lemt par kompensāciju izmaksu Labklājības departamentam un vairākām sociālās aprūpes iestādēm par dezinfekcijas līdzekļu iegādi. Šim mērķim plānots piešķirt 66 050 eiro.

Vēl 10 257 eiro plānots atvēlēt sociālās aprūpes centra "Gaiļezers" un Rīgas patversmes darbinieku piemaksu izmaksāšanai 60% apmērā no mēnešalgas. Šiem darbiniekiem Covid-19 laikā darbs saistīts ar īpašu risku inficēties, jo tie strādā īpaša riska teritorijā, pauž Labklājības departamentā.

Administrācijas sēde gaidāma piektdien, 19.jūnijā.

Kā ziņots, Covid-19 kompensācijās SIA "Rīgas satiksmei" pašvaldība plāno izmaksāt 2,29 miljonus eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu