Latgalē uzņēmējam piespriež piecus gadus cietumā par izvairīšanos no nodokļiem un krāpšanu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Rēzeknes tiesa piespriedusi piecu gadu cietumsodu kādam uzņēmējam par izvairīšanos no nodokļu nomaksas un krāpšanu lielā apmērā.

Tāpat apsūdzētajam piemērota policijas kontrole uz vienu gadu un sešiem mēnešiem un nolemts atņemt tiesības veikt uzņēmējdarbību uz diviem gadiem sešiem mēnešiem. No apsūdzētā valsts labā nolemts piedzīt 362 391 eiro lielu kaitējuma kompensāciju.

Saskaņā ar apsūdzību persona laika periodā no 2009.gada decembra līdz 2012.gada martam organizēja uzņēmuma finansiālo un saimniecisko darbību. Nolūkā izvairīties no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) nomaksas un izkrāpt valsts budžeta līdzekļus, apsūdzētais norādīja uzņēmuma PVN deklarācijās faktiski nenotikušus darījumus par it kā saņemtajām precēm vai pakalpojumiem, tādā veidā prettiesiski palielinot PVN priekšnodokļa apmēru un samazinot valsts budžetā maksājamo nodokli.

Nepatiesu ziņu iesniegšanas rezultātā Valsts ieņēmumu dienestam, apsūdzētais izvairījās arī no uzņēmuma ienākuma nodokļa nomaksas. Kopumā valstij netika samaksāts PVN 180 307 eiro apmērā un uzņēmumu ienākuma nodoklis 117 903 eiro apmērā.

Turklāt apsūdzētais mēģināja izkrāpt valsts budžeta līdzekļus 72 478 eiro apmērā, bet reāli izkrāpa 54 563 eiro.

Spriedumu vēl var pārsūdzēt Latgales apgabaltiesā.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu