Vai plastikas ķirurgam sūtīt savu kailfoto ir droši? (1)

Viņas pieredze
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: depositphotos.com

Oksana pēc divu mazuļu laišanas pasaulē pamanījusi, ka krūtis zaudējušas savu iepriekšējo tvirto formu. Viņa nolēma veikt plastisko operāciju. Uzmeklējusi klīniku internetā, viņa nosūtījusi epastu, lai pieteiktos uz vizīti. 

"Tad pēc kādas dienas vai divām atsūtīja epastu, lai atsūtu bildes. Kailfoto - tās zonas. Problēmzonas, lai spētu noteikt cenu operācijai un pieteikt konsultāciju. Nu kas tas vispār ir - kā var noteikt cenu pēc kailfoto. Kāpēc jāsūta foto, ja es vēlos pierakstīties uz konsultāciju?" raidījumam "Bez tabu" sūdzas Oksana. Baidoties, ka foto var tikt izmantoti ļaunprātīgi, sieviete vērsusies pēc palīdzības citur. Šoreiz klīnika veikusi pierakstu, nejautājot pēc kailfoto. 

Apzvanot vairākas plastikas ķirurģijas klīnikas, tiek secināts, ka neviena nepieprasa bildes. Tikai tad, ja uz konsultāciju nav iespējams ierasties klātienē, klīnikas piekrīt aplūkot nosūtītās fotogrāfijas. 

"Ārsts un pacients satiekas, viņi runā, veidojas  uzticēšanās, uz kuras bāzes tad esam gatavi atklāt ārstam intīmas detaļas par savu privāto dzīvi, esam gatavi izģērbties un ļaujam ārstam pieskarties. Tas ir šis specifiskais ārsta un pacienta moments," klasisku situāciju raksturo LU Medicīnas fakultātes asociētā profesore Signe Mežinska. "Šeit liekas, ka šis attiecību veidošanas moments ir iztrūcis."

Daktera Kremņeva privātklīnika intervijai nepiekrīt, bet rakstiskā paziņojumā izklāstīts, ka klīnikā izstrādāta speciāla informācijas datu drošība, kas paredz klientu datu drošu glabāšanu un aizsardzību. 

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu