Laikraksts: FID vadītāja amatpersonas deklarācijā nav norādījusi amatu privātā uzņēmumā (10)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa
Finanšu izlūkošanas dienesta vadītāja Ilze Znotiņa Foto: Edijs Pālens/LETA

Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) vadītāja Ilze Znotiņa amatpersonas deklarācijā nav norādījusi valdes locekļa amatu savā privātā uzņēmumā SIA "Katre", raksta laikraksts "Diena", uzsverot, ka amatpersona gandrīz divus gadus pārkāpusi likumu, šo amatu nepametot.

Kā rāda "Lursoft" dati, kopš 2006.gada 2.janvāra Znotiņa bijusi "Katre" valdes locekle. Vēl pirms divām nedēļām FID priekšniece bijusi vienīgā šīs 2005.gada pavasarī dibinātās SIA valdes locekle, īpašniece un patiesā labuma guvēja, bet pirms pāris dienām uzņēmumam sākts likvidācijas process. 2019.gadā Znotiņa amatpersonas deklarācijā uzrādījusi, ka no šīs SIA dividendēs izņēmusi 4631 eiro.

2018.gadā stājoties FID vadītājas amatā, Znotiņa "Katre" valdes locekles amatu bija uzrādījusi amatpersonas deklarācijā, savukārt 2019.gadā deklarācijā tas neesot pieminēts. Tomēr "Lursoft" dati rādot, ka Znotiņa amatu visu 2019.gadu esot saglabājusi, tādējādi pārkāpjot likuma normas, atzīmē laikraksts.

Tāpat Znotiņa gandrīz divus gadus pēc stāšanās FID priekšnieces amatā saglabājusi privātuzņēmuma valdes locekļa posteni. "Saskaņā ar likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" 7.panta trešo daļu Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amata savienošana ar amatu privātā kapitālsabiedrībā nav pieļaujama," atzīmējis Korupcijas novēršanas un apkarošanas dienests, kuram iesniegts iesniegums izvērtēt situāciju.

Premjera Krišjāņa Kariņa preses pārstāvis Sandris Sabajevs informējis, ka "līdz šim nav saņemta informācija par nepieciešamību FID vadītājai saņemt atļauju amatu savienošanai". Savukārt pati Znotiņa neesot vēlējusies sniegt atbildes uz laikraksta jautājumiem, bet izdevumam "Neatkarīgā" FID pavēstījis, ka SIA "Katre" kopš 2014.gada esot apturēta saimnieciskā darbība, "attiecīgi Znotiņa nav darbojusies kā minētā uzņēmuma pārstāve".

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu