"Wizz Air" lidojumos maksājumus pieņems tikai ar bezkontakta kartēm (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Wizz Air" lidmašīna.
"Wizz Air" lidmašīna. Foto: Publicitātes foto

Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "Wizz Air" no šodienas maksājumus lidmašīnās, kas veicami lidojumos uz un no uzņēmuma bāzes Rīgā, pieņems tikai ar bezkontakta kartēm, lai vēl vairāk uzlabotu pasažieru aizsardzības pasākumus, informēja kompānijas pārstāvji.

Tas būšot izmēģinājuma projekts, kas seko jau iepriekšējiem uzņēmuma mudinājumam pasažieriem veikt bezkontakta norēķinus par pirkumiem uz klāja. Turklāt no maija tikuši izņemti lidmašīnas žurnāli, lai novērstu nevajadzīgu fizisku kontaktu starp pasažieriem un apkalpi.

Uzņēmumā norāda, ka aizsardzības pasākumi, kā arī pasažieru un apkalpes veselība un labklājība, ir tā prioritāšu sarakstā pirmajā vietā. Tāpēc ieviesti papildu higiēnas pasākumi, lai nodrošinātu fizisku distancēšanos iekāpšanas laikā un uzlabotu tīrību uz klāja.

Piemēram, klientiem vajadzēs reģistrēties un veikt pirkumus, piemēram, maksāt par papildu somām, tiešsaistē, lai samazinātu saskarsmi lidostā.

Uzņēmumā norāda, ka "Wizz Air" lidmašīnas ir aprīkotas ar HEPA filtriem un tie no salona gaisa izvada 99,97% vīrusu un baktēriju. Tāpat apkalpei un pasažieriem visā lidojuma laikā ir jāvalkā maskas. Salona apkalpe katram pasažierim izdala sanitārās salvetes un lidojumos, kur to atļauj transportlīdzekļa noslodze, pasažieri tiek iespējami izretināti pa sēdvietām.

"Wizz Air" arī turpina ievērot stingru ikdienas tīrīšanas grafiku, nakts laikā dezinficējot visu lidmašīnu, ievērojot oficiālās vadlīnijas.

Jau ziņots, ka šogad pirmajos piecos mēnešos, salīdzinot ar 2019.gada attiecīgo periodu, lidostā "Rīga" apkalpoto pasažieru skaits samazinājies par 54,7%.

Pagājušajā gadā lidosta "Rīga" apkalpoja kopumā 7,798 miljonus pasažieru, kas ir par 10,5% vairāk nekā 2018.gadā. Savukārt šogad, ņemot vērā ierobežojumus saistībā ar Covid-19 pandēmiju, lidosta prognozē apkalpoto pasažieru skaita kritumu līdz 1,6 miljoniem, bet nākamgad apkalpoto pasažieru skaits varētu sasniegt 4,6 miljonus.

Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu