Lielā skolēnu pieplūduma dēļ Ogres 1.vidusskolā atvērs vēl vienu 10.klasi

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tukša klase. Ilustratīvs attēls
Tukša klase. Ilustratīvs attēls Foto: AFP/SCANPIX

Lai nodrošinātu iespēju visiem skolēniem, kuri to vēlas, iegūt vidējo izglītību, Ogres 1.vidusskolā atvērs vēl vienu papildu 10.klasi, informēja Ogres novada pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs.

Viņš stāstīja, ka visās Ogres pilsētas vidusskolās 10.klases nākamajam mācību gadam jau esot piepildītas, taču pieteikšanās vēl turpinās, jo Ogres pilsētas vidusskolās grib mācīties ne tikai Ogrē dzīvojošie skolēni, bet arī jaunieši no Ogres novada pagastiem un kaimiņu novadiem.

Saskaņā ar šī gada 20.februārī pieņemto Ogres novada pašvaldības domes lēmumu Ogres 1.vidusskolā 2020./2021.mācību gadā Jaunogres vidusskolā jāatver viena 10. klase, Ogres Valsts ģimnāzijā un Ogres 1.vidusskolā - katrā pa trīs 10.klasēm, ieskaitot vienu vidusskolas vakara un neklātienes nodaļā.

Sapožņikovs skaidroja, ka šāds 10.klašu komplektu skaits tika noteikts, pamatojoties uz izglītības iestāžu vadītāju iesniegto informāciju par plānoto skolēnu skaitu jaunā mācību gada sākumā.

"Ogres pilsētas vidusskolas piedāvā jauniešiem iespēju izvēlēties viņu interesēm atbilstošu izglītības programmu apguvi un nodrošina kvalitatīvas zināšanas, un, domāju, tas ir galvenais iemesls jauniešu vēlmei mācīties tieši Ogres pilsētas skolās. Ņemot vērā jauniešu lielo interesi par šīm skolām, 10.klašu skaits tiks palielināts," norāda Ogres novada pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Gints Sīviņš (VL-TB/LNNK).

Lai nodrošinātu vidējās izglītības pieejamību, vēl viena papildu 10.klase 2020./2021.mācību gadā tiks atvērta Ogres 1.vidusskolā, tā ka pamatskolu absolventi vēl droši var pieteikties. 

Sīviņš uzsvēra, ka, uzņemot skolēnus vidusskolā, tiek ņemti vērā viņu sasniegumi mācību priekšmetos pamatskolā. "No vidusskolu direktoriem esmu saņēmis informāciju, ka 10.klasēs piesakās jaunieši ar ļoti augstām sekmēm," bilda Sīviņš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu