Rosina sākt kriminālvajāšanu pret iepriekš tiesātu personu par sievietes aplaupīšanu Dobelē (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rosina sākt kriminālvajāšanu pret iepriekš tiesātu personu par sievietes aplaupīšanu Dobelē, informēja Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa.

Pērn 28.decembrī plkst.21.50 Dobelē, Meža prospektā, 1953.gadā dzimušai sievietei tolaik nenoskaidrota persona, pielietojot fizisku spēku un nodarot smagus miesas bojājumus, nolaupīja rokas somu, kurā atradās dažādi dokumenti, naudas maks un 65 eiro skaidrā naudā, dzīvokļa atslēgas un mobilais tālrunis.

Kalniņa norādīja, ka, veicot operatīvo meklēšanas pasākumu kopumu, likumsargi šī gada 26.februārī Rīgā aizturēja iepriekš jau vairākas reizes sodītu 1976.gadā dzimušu vīrieti. Izmeklēšanas laikā viņam tika piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šomēnes tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Zemgales tiesas apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai pēc Krimināllikuma 176.panta ceturtās daļas par laupīšanu, ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam, skaidroja Kalniņa.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu