Patentmaksas piemērošanas termiņu bez papildu samaksas var pagarināt uz trim mēnešiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts Ieņēmumu dienesta ēka
Valsts Ieņēmumu dienesta ēka Foto: Ieva Lūka/LETA

Patentmaksas piemērošanas termiņu bez papildu samaksas varēs pagarināt uz trim mēnešiem, aģentūrai LETA pavēstīja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Dienestā norādīja, ka, turpinot sniegt atbalstu nodokļu jomā saistībā ar Covid-19 radīto krīzi, ir noteikti atvieglojumi patentmaksas maksātajiem. Gadījumos, ja patentmaksa ir samaksāta par periodu, kas iekrīt ārkārtējās situācijas laikā, tās piemērošanas termiņu ir iespējams pagarināt par trim mēnešiem bez papildu maksājumiem. Šo iespēju var izmantot gan pilnās, gan samazinātās patentmaksas maksātāji.

Patentmaksas piemērošanas termiņu var pagarināt vēl par trim mēnešiem gadījumā, ja tā ir samaksāta par sešiem mēnešiem, kas iekrīt laika posmā no 2020.gada 12.marta līdz 9.jūnijam, kad valstī bija izsludināts ārkārtējais stāvoklis, kā arī gadījumā, ja patentmaksa ir samaksāta par visu 2020.gadu.

Lai pagarinātu samaksātās patentmaksas piemērošanas termiņu, personai jāiesniedz iesniegums VID Elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), informējot par vēlmi pagarināt patentmaksas termiņu un apliecinot, ka laika periodā no 2020.gada 12.marta līdz 9.jūnijam nav gūti ieņēmumi no saimnieciskās darbības.

Iesniegumu EDS var iesniegt sadaļā "Dokumenti/Sagatavot dokumentu no veidlapas/ Informācija Valsts ieņēmumu dienestam" vai arī sadaļā "Sarakste ar VID/Rakstīt jaunu vēstuli/kategorija "Paziņojums VID"".

Savukārt, ja patentmaksa ir veikta par vienu vai trim mēnešiem, šādu bezmaksas pagarinājumu piemērot nevar.

Praktiski piemēri pieejami VID informatīvajā materiālā "Patentmaksas termiņa pagarināšana bez maksas sakarā ar Covid-19 izplatību", savukārt plašāka informācija par patentmaksu un tās piemērošanu - VID tīmekļvietnes sadaļā "Privātpersonām/ Saimnieciskās darbības veicēji".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu