Paplašinot Bauskas robežas, nāksies mainīt deviņu ielu nosaukumus (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bauska
Bauska Foto: Edijs Pālens/LETA

Paplašinot Bauskas robežas, pievienojot tai ciemus vai to daļas, konstatēts, ka vairāku ielu nosaukumi paplašinātajā teritorijā ir vienādi, tāpēc nepieciešams mainīt deviņu ielu nosaukumus, informē Bauskas novada pašvaldība.

Visvairāk nomaināmo ielu nosaukumu - seši - ir pilsētai pievienotajā Janeiku ciemā, divām ielām nosaukumi jāmaina Jauncodē, savukārt Bērzkalnos vienai ielai nepieciešams dot divus jaunus nosaukumus. Janeiku ciemā cits nosaukums būs Cerību, Ķiršu, Pļavu, Rožu, Torņa un Zemgales ielām, Jauncodē - Lauku un Upes ielām. Savukārt Pīlādžu ielas posmiem Bērzkalnos būs divi dažādi jauni nosaukumi.

Domē skaidroja, ka ielu nosaukumi tiek mainīti tām ielām, kurās ir mazāk īpašumu. Ja īpašumu skaits ir līdzvērtīgs, tiek ņemts vērā deklarēto personu skaits, tādējādi ielu nosaukumu maiņa skars iespējami mazāk iedzīvotāju.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus izteikt savus ielu jauno nosaukumu priekšlikumus. Ja saņemto priekšlikumu un variantu būs daudz, iedzīvotāji atkārtoti tiks aicināti piedalīties aptaujā, kurā jau vajadzēs balsot un izvēlēties vienu ielas nosaukumu starp vairākiem.

Anketa aizpildīšanai pieejama pašvaldības mājaslapā un Bauskas novada pašvaldības profilā sociālajā vietnē "Facebook". Iedzīvotāji aicināti sniegt savus priekšlikumus par jaunajiem ielu nosaukumiem līdz 13.jūlijam.

Idejas ielu nosaukumu maiņai iedzīvotāji var sūtīt arī uz e-pastu "planojums@bauska.lv", kā arī izteikt mutiski, zvanot uz tālruņa numuru 63 963 972.

Jau vēstīts, ka Bauskas novada dome apstiprinājusi Bauskas novada teritorijas plānojuma un Vides pārskata gala redakciju, kas paredz iekļaut Bauskai piegulošo ciemu teritorijas pilsētā.

Bet līdz gada beigām pašvaldība plāno pabeigt adrešu maiņu saistībā ar Bauskas teritorijas robežu paplašināšanu. Ir apzinātas adreses, kas būs jāmaina, jo tās dublējas pilsētā un pilsētai pievienotajos ciemos.

Pilsētas teritorijā iekļauti piepilsētas ciemi vai to daļas - Janeiku ciemu, Mūsas ciema daļa, Bērzkalnu, Jauncodes un Elektriķu ciemi. Pašvaldībā norāda, ka tie telpiski jau ir saplūduši ar pilsētas teritoriju, ir izveidojusies vai veidojas vienota tehniskā infrastruktūra - ielu un ceļu tīkls, inženiertehniskā apgāde.

Vēl viens no argumentiem pārmaiņām minēts tas, ka pilsētai ar lielāku iedzīvotāju skaitu un teritoriju pastāv lielāka iespēja piesaistīt dažādu fondu līdzekļus. Savukārt uzņēmējiem atrašanās pilsētā veicinās iespējas vieglāk piesaistīt investīcijas, iegūt banku kredītus. Arī perspektīvās dzelzceļa infrastruktūras "Rail Baltica" dzelzceļa stacijas izbūve tiek paredzēta pilsētā ar iedzīvotāju skaitu no 10 000. Bauskas pilsētas iedzīvotāju skaits uz gada sākumu bija 8838, bet pēc teritorijas paplašināšanas tas pieaugs un sasniegs apmēram 10 800.

Izmaiņas teritorijas plānojumā ietekmēs atsevišķas sadzīves un uzņēmējdarbības sfēras, piemēram, mainīsies adresācija, un būs jāveic uzņēmu pārreģistrācija uzņēmējdarbības reģistrā. Pilsētā iespējams lielāks nekustamā īpašuma nodoklis nekā pagastā, atzīmēja domē.

Bauskas ilgtspējīgas attīstības stratēģija līdz 2030.gadam atbalsta pilsētas robežu paplašināšanu, veidojot telpiski un funkcionāli vienotu teritoriju.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu