"Lux Express" lielākais pieprasījums ir reisos Tallina-Rīga un Rīga-Viļņa

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Lux Express" autobuss.
"Lux Express" autobuss. Foto: Evija Trifanova/LETA

Starptautiskajam pasažieru pārvadātājam "Lux Express", atsākot regulāros braucienus, lielākais pieprasījums ir reisos Tallina-Rīga un Rīga-Viļņa, aģentūru LETA informēja "Lux Express" pārstāvji.

Kompānijā norādīja, ka visbiežāk pa Baltiju ceļo Latvijas un Igaunijas iedzīvotāji, kamēr Lietuvas iedzīvotāji ir konservatīvāki - salīdzinājumā ar gadu iepriekš Lietuvas iedzīvotāji ceļo vismaz trīs reizes mazāk.

"Lux Express" starptautisko reisu biznesa attīstības vadītājs Raits Remmels norādīja, ka starptautisko autobusu pasažieru pārvadājumu nozare pašlaik atrodas ļoti izaicinošā situācijā un darbības atjaunošanai pirms krīzes līmenī būs vajadzīgs ilgāks laiks, nekā iepriekš plānots. "Lux Express" darbības apmērs samazinājies par 60% salīdzinājumā ar gadu iepriekš.

Kompānijā arī atzīmēja, ka "Lux Express" autobusos turpina īstenot dažādus piesardzības pasākumus, lai garantētu drošību pasažieriem. Visi autobusi ir aprīkoti ar dezinfekcijas līdzekļiem, kas tiek izmantoti, lai nodrošinātu sterilas virsmas pirms jaunu pasažieru iekāpšanas. Vienlaikus autobusa vadītājs pēc pieprasījuma izdala pasažieriem sejas maskas. Pasažieriem, kuriem ir svarīgs privātums, uzņēmums piedāvā iegādāties blakus sēdvietu par puscenu.

"Kad maija beigās atsākām reisus Baltijas reģionā, biļetes galvenokārt tika pārdotas braucieniem tajā pašā vai nākamajā dienā. Pēc pusotra mēneša novērojam, ka cilvēki sāk plānot ceļojumus un tiek iegādātas biļetes braucieniem pēc vairāk nekā divām nedēļām. Šī ir laba zīme un norāda, ka Baltijas valstu iedzīvotāju interese par ceļošanu pieaug," pauda Remmels.

"Lux Express" pasažieru pārvadājumus Baltijas reģionā atsāka 22.maijā, bet kopš 15.jūnija kompānija atsākusi pasažieru pārvadājumus uz Varšavu. No 8.jūlija tiks atjaunots arī regulārais starptautiskais autobusa reiss starp Tartu un Rīgu. 

"Lux Express Latvia" reģistrēts 1994.gadā, un tā pamatkapitāls ir 193 404 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2019.gadā "Lux Express Latvia" strādāja ar 2,028 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 5,1% mazāk nekā gadu iepriekš, un 23 668 eiro zaudējumiem pretstatā peļņai 2018.gadā.

"Lux Express Latvia" pieder Igaunijā reģistrētam uzņēmumam "Lux Express Estonia".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu