Daļu "Printful" produktu ražos uz vietas Austrālijā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Draugiem Group" uzņēmuma "Printful" biroja ikdiena
"Draugiem Group" uzņēmuma "Printful" biroja ikdiena Foto: Jānis Škapars/TVNET

Drukas produktu ražotājs "Printful" noslēdzis vienošanos ar diviem ražotājiem Austrālijā, kuri šajā valstī uz vietas apdrukās daļu uzņēmuma produktu, lai kompānija varētu ātrāk apkalpot klientus Okeānijas reģiona valstīs, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Uzņēmumā skaidroja, ka viens no partneriem apdrukās "Printful" apģērbu līnijas produktus, savukārt otrs - interjera un mājas preces. Visus citus "Printful" produktus uz Austrāliju joprojām iespējams nosūtīt no citām ražotnēm.

Kompānijā informēja, ka pēc pasūtījumu apmēriem Austrālija patlaban ir "Printful" piektais lielākais noieta tirgus. Savukārt ienākumu ziņā šīs valsts e-komercijas tirgus ieņem desmito vietu pasaulē. Iepirkšanās tiešsaistē veido gandrīz 10% Austrālijas kopējā mazumtirdzniecības apjoma. Prognozes rāda, ka līdz 2021.gadam šis skaitlis sasniegs 35,2 miljardus Austrālijas dolāru jeb 21,49 miljardus eiro.

"Mēs sākām meklēt partnerus Austrālijā Covid-19 kulminācijas laikā, jo bija liels izaicinājums izpildīt aizvien pieaugošo pasūtījumu apjomu, vienlaikus ievērojot veselības aizsardzības vadlīnijas un nodrošinot darbinieku drošību. Izstrādājām jaunus ražošanas procesus, tajā skaitā partneru ražotās produkcijas kvalitātes pārbaudes, lai nodrošinātu sekmīgu pasūtījumu izpildi arī Austrālijā," teica "Prinftul" izpilddirektors Dāvis Siksnāns.

Pēc viņa sacītā, partneru piesaiste Austrālijā sniegs klientiem vairākas priekšrocības, piemēram, ātrāku piegādes laiku. Sūtīšanas laiks lielākajā daļā Austrālijas un Jaunzēlandes reģionu būs no divām līdz piecām darba dienām. Tā kā ražošana notiks vietējā reģionā un nebūs jāsedz ievedmuitas izmaksas, piegādes cenas samazināsies. Zudīs arī nepieciešamība valūtu konvertēt, jo "Printful" pieejams Austrālijas dolārs.

"Printful Latvia" reģistrēta 2017.gada februārī, un tās pamatkapitāls ir 350 000 eiro.

Jau vēstīts, ka "Printful Latvia" pagājušajā gadā strādāja ar 23,125 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir divas reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānijas peļņa pieauga gandrīz divas reizes, sasniedzot 8,058 miljonus eiro.

"Printful" ir drukas, šūšanas un piegādes ārpakalpojumu uzņēmums, kas sniedz interneta veikalu īpašniekiem iespēju piedāvāt pircējiem vairāk nekā 230 dažādu produktu, pašiem neieguldot ražošanas iekārtās. "Printful" centrālajā birojā Rīgā un ražotnē Mārupē strādā vairāk nekā 400 cilvēku.

Savukārt "Printful Latvia" īpašnieces "Printful" apgrozījums pērn sasniedza 116 miljonus ASV dolāru (106,7 miljonus eiro), kas ir par 49,6% vairāk nekā gadu iepriekš.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu