Burovs: Rīgas domes koalīciju pa kafejnīcām neveidosim

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas domes koalīcija pēc vēlēšanām netiks veidota kafejnīcās, un sadarbības kritērijs būs saistīts ar potenciālo partneru vēlmi strādāt rīdzinieku labā, šodien, informējot par partijas programmu gaidāmajās ārkārtas vēlēšanās, sacīja partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) galvaspilsētas mēra amata kandidāts Oļegs Burovs.

Politiķis žurnālistiem norādīja, ka pašlaik nevēlas prognozēt, cik mandātu darbam pašvaldībā GKR varētu iegūt, vienlaikus gan nešauboties, ka partija domes sastāvā tiks pārstāvēta. "Mēs esam gatavi strādāt no rīta līdz vakaram, lai pastāstītu par savu programmu," pauda politiķis.

Burovs uzsvēra, ka vienīgais kritērijs tam, vai GKR piekritīs ar kādu sadarboties Rīgas domē, būs darbs galvaspilsētas iedzīvotāju un pilsētas labā. Jautāts, vai tas nozīmē, ka viņš neizslēdz iespēju pēc vēlēšanām veidot koalīciju ar ilggadējo partneri domē partiju "Saskaņa", Burovs aģentūrai LETA sacīja, ka par šo patlaban nevēlas runāt.

"Nevēlos analizēt pagātni, negribu analizēt februāra situāciju - visi zinām, kā tā izveidojusies. Patlaban mēs skatāmies uz priekšu un runājam par savu programmu un mērķiem. Mēs nenodarbojamies ar kritizēšanu, nekritizējam citas partijas, esošo administrāciju," teica politiķis, uzsverot, ka GKR ir pragmātiska partija.

Uz jautājumu, vai tas nozīmē, ka GKR būs gatava strādāt kopā ar jebkuru pašvaldībā ievēlēto politisko spēku, Burovs atbildēja: "Ko nozīmē - jebkuru? Nē, mēs neesam gatavi strādāt ar jebkuru. Kā teicu - ar tām partijām, kuras tiešām ir nevis vārdos, bet darbos par Rīgu."

Partijas saraksta un programmas prezentēšanas pasākumā GKR deputāta amata kandidāti aktīvi uzsvēra GKR lomu infrastruktūras uzlabošanā Rīgā pēdējos gados. GKR lepojas ar paveikto, norobežojoties no "Saskaņas" lomas tajos, kā arī akcentējot, ka ilggadējo partneru "nedarbi" nav GKR atbildība.

"Iepriekšējā sasaukumā bija sadalījums pa nozarēm. Manā pārraudzībā esošā nozare ir sakārtota. Protams, par to var runāt arī mūsu bijušie partneri, bet reāli tas ir mūsu darbs. Ja mēs runājam par nedarbiem - vai nu tā ir "RNP" darbība, vai "Rīgas satiksme", vai Satiksmes departaments - tad tā nebija mūsu atbildība, tā bija mūsu partneru atbildība," teica Burovs.

GKR programma paredz virkni projektu, kas prasītu lielus līdzekļu ieguldījumus, piemēram, tiltu un ceļu atjaunošana, atalgojuma palielināšana izglītības darbiniekiem. Burova ieskatā līdzekļus tam visam ir iespējams atrast, gudri plānojot pašvaldības budžetu.

"Pašvaldībā ir, kur paņemt naudu. To es varu pateikt kā bijušais domes priekšsēdētājs. Par tiltiem runājot, gribu atgādināt, ka pēdējos gados Satiksmes departamentam ik gadu bija neapgūti līdzekļi 19 miljonu eiro apmērā. Tas ir vairāk nekā viena liela tilta remonts. Tāpēc vajag profesionāli plānot līdzekļus," skaidroja politiķis.

Kā ziņots, tiekot ievēlētai galvaspilsētas domē, GKR sola atjaunot Rīgas tiltus un pārbūvēt lielākās pilsētas ielas.

GKR, kas šoreiz vēlēšanās startēs atsevišķi no ilggadējās partneres pašvaldībā partijas "Saskaņa", par savu mēra amata kandidātu izvēlējusies bijušo domes galvu Burovu. Partijas vēlēšanu sarakstā ietverti 63 cilvēki - virkne bijušo domes deputātu, sportistu, skolas direktoru, uzņēmēju, kultūras nozares pārstāvju un jauniešu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu