SPRK: Ārkārtējās situācijas laikā pieaudzis sūdzību skaits par mobilo sakaru pakalpojumu kvalitāti

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Viedtālrunis.
Viedtālrunis. Foto: Edijs Pālens/LETA

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) šogad pirmajā pusgadā elektronisko sakaru nozarē ārkārtējās situācijas dēļ visvairāk sūdzību saņēmusi par mobilo sakaru pieejamību un kvalitāti, aģentūru LETA informēja SPRK pārstāve Baiba Jakobsone.

Viņa norādīja, ka 2020.gada pirmajā pusgadā SPRK sniegusi atbildes uz 22 rakstveida sūdzībām, kā arī atbildējusi uz 64 telefoniskajām konsultācijām.

Visvairāk lietotāju pretenziju un jautājumu šogad bijis par mobilo sakaru pakalpojumu kvalitāti, rēķiniem un līgumiem. Salīdzinājumā ar 2019.gada pirmo pusgadu sūdzību skaits par minētajiem jautājumiem pieaudzis par 14%.

SPRK Datu nodrošinājuma nodaļas vadītāja Aiga Lipenberga norādīja, ka šogad elektronisko sakaru pakalpojumu pieejamībai un kvalitātei bija izšķiroša nozīme. Arī lietotāju paradumi interneta izmantošanā būtiski mainījās. 

Viņa skaidroja, ka apstākļi pieprasīja ne vien operatoru un infrastruktūras spēju pielāgoties situācijai, turpinot nodrošināt kvalitatīvu pakalpojumu, bet arī lietotājiem mainīt līdzšinējos ieradumus un būt atbildīgiem par datu apmēra izmantošanu.

Ja lietotājam rodas domstarpības ar pakalpojumu sniedzēju, lietotājam ir tiesības vērsties pie operatora ar lūgumu sniegt skaidrojumu, piemēram, ja pakalpojuma kvalitāte ir neatbilstoša. Tomēr, ja operatora sniegtā atbilde neapmierina, lietotājs var vērsties ar sūdzību SPRK. Katru no gadījumiem SPRK izvērtē individuāli.

Lipenberga norādīja, ka praksē ir novēroti vairāki gadījumi, kad par neatbilstošu pakalpojuma kvalitāti operators sniedz kompensāciju lietotājam.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu