No azartspēlēm pašatteikušos reģistrā iekļautas vairāk nekā 8200 personas (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Vienotajā Pašatteikušos personu reģistrā kopš tā izveides šogad 1.janvārī pieteikušās 8233 personas, brīvprātīgi liedzot sev piekļuvi azartspēlēm un izlozēm spēļu zālēs un interneta vidē, aģentūru LETA informēja Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas priekšniece Signe Birne.

Tostarp šā gada jūnijā reģistrā saņemti vairāk nekā 1100 pieteikumu.

"Līdz šim saņemto pieteikumu skaits Pašatteikušos personu reģistrā rāda, ka iedzīvotāji aktīvi izmanto iespēju liegt sev piekļuvi azartspēlēm. Šādam reģistrēšanās tempam saglabājoties, varam prognozēt, ka līdz šā gada beigām lielākā daļa no azartspēļu riskam pakļautajiem cilvēkiem jau varētu būt iekļāvuši sevi reģistrā," prognozēja Birne.

Viņa atgādināja, ka Pašatteikušos personu reģistrā var sevi iekļaut brīvprātīgi, un tas ir jādara katram personīgi. Iesniegumu var iesniegt attālināti īpašā tīmekļa vietnē https://registrs.iaui.gov.lv, personas autentifikācijai izmantojot elektroniskās identifikācijas rīkus, kā arī rakstveidā - Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijā un visās azartspēļu organizēšanas vietās.

Reģistrācija stājas spēkā iesnieguma iesniegšanas dienā. Ieejot spēļu vietā (gan fiziskā, gan interneta vidē), ikvienai personai jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, lai pārliecinātos, vai persona nav iekļāvusi sevi pašatteikušos personu reģistrā. Reģistrā iekļautajām personām ieeja vai pieeja azartspēlēm ir liegta. Šobrīd reģistra liegums attiecas uz visām klasiskajām azartspēlēm, interaktīvajām azartspēlēm un interaktīvajām izlozēm, minimālais lieguma termiņš ir 12 mēneši.

Jau ziņots, ka 2019.gada 3.aprīlī Saeima pieņēma grozījumus Azartspēļu un izložu likumā, paredzot izveidot "Pašatteikušos personu reģistru", par tā pārzini nosakot Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekciju.

Pašatteikušos personu reģistrs Latvijā darbojas kopš 2020.gada 1.janvāra. Tā mērķis ir aizsargāt sabiedrības intereses un fizisko personu tiesības atturēties no pārmērīgas tieksmes uz azartspēļu, tajā skaitā interaktīvo azartspēļu, spēlēšanu vai piedalīšanos interaktīvajās izlozēs.

Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija ir Finanšu ministrijas pārraudzībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir realizēt valsts politiku azartspēļu un izložu organizēšanā un nodrošināt izložu un azartspēļu organizēšanas likumību sabiedrības interešu un personu tiesību aizsardzībai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu