Princeses Beatrises kāzu kleita no pašas karalienes Elizabetes II skapja (1)

Arī tiāra!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/Scanpix/Instagram

17. jūlijā Jorkas princese Beatrise (31) apprecējās ar savu izredzēto, multimiljonāru Edoardo Mapelli Moci (36). Princese bija tērpusies vintāžas stilā darinātā kleitā, kas atsauca atmiņā pašas karalienes Elizabetes II kleitu.

Vintāža (no angļu: vintage — vīns noteiktā gadā [Vīna termiņš]) — stilizētās tendences modē, it īpaši apģērbu un sadzīves priekšmeti, kas ir domāti veco paaudžu un laikmetu modes atdzimšanai. Par "vintāžu" modē un dizainā parasti uzskata iepriekšējās paaudzes lietas (ne mazāk kā 30 gadus vecas), kurās ir skaidri redzamas modes īpatnības.

Bekingemas pils paziņojumā presei sacīts, ka Beatrises satriecošā līgavas kleita ir no pašas karalienes skapja! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Family (@royal_family_history) on

Modes dizainera Normana Hartnella veidotā izsmalcinātā ziloņkaula krāsas kleita ir izgatavota no Peau De Soie tafta un ziloņkaula krāsas satīna. Kleitai ir gaisīgas organzas piedurknes, un tās korsetes daļa ir bagātīgi rotāta spožiem dārgakmeņiem.

Karaliene šo kleitu 1962. gadā bija vilkusi uz filmas "Lawrence of Arabia" pirmizrādi Lesteras laukumā Londonā.

Andžela Kellija un Stjuarts Parvins, kuri abi regulāri strādā ar karalienes garderobi, pārveidoja kleitu, lai pārliecinātos, ka tā līgavai izskatās nevainojami.

Jau ziņots, ka laulību ceremonija notikusi privātā gaisotnē Vindzoras pils kapelā. Viesu skaits bijis neliels - Beatrises vecāki un vecvecāki - Viņas Augstība Lielbritānijas karaliene Elizabete II un princis Filips.

Beatrisei kāzu dienā bija tas gods ne tikai tērpties vecmāmiņas kleitā, bet arī likt galvā grezno karalienes Mērijas tiāru, kuru Elizabete II  valkāja, precoties ar princi Filipu 1947. gada 20. novembrī. Ar šo tiāru galvā arī princese Anna laulājusies ar kapteini Marku Filipsu 1973. gadā.

Karalienes Mērijas tiāra darināta slāvu caru stilā. Tiāra izgatavota 1919. gadā karalienei Mērijai, bet 1936. gadā vīrs to uzdāvināja karalienei Elizabetei (vēlāk Karaliene Māte).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Family (@royal_family_history) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Royal Family (@royal_family_history) on

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu