Neklātienes ceļojumu modes kliedziens - skats pa sveša cilvēka logu (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums

Laikā, kad pasaules apceļošana joprojām ir teju neiespējama, cilvēki meklē visdažādākos veidus, lai kaut attālināti aplūkotu kādu svešzemju ainavu. Virtuālajām tūrēm, tiešsaistes videokamerām un daudziem citiem neklātienes ceļojumiem tagad pievienojusies arī "Window Swap" - dalīšanās ar skatu no savas istabas loga.

Šī ideja radusies kādam pārim no Singapūras - Sonali Randžitam un Vaišnavai Balasubramaniamai, kuri lietderīgi izmantojuši karantīnā pavadāmo laiku un radījuši mājaslapu ar iespēju katram dalīties ar ainavu aiz loga.

Window Swap radītāji savā manifestā ir visai kodolīgi:

"Patiesībai ir jāskatās acīs. Mēs visi esam ieslēgti telpās, un ceļojumi vēl kādu laiku nebūs iespējami. Window Swap vēlas aizpildīt tukšumu, kas radies mūsu ceļotkārajās sirdīs, ļaujot mums vismaz uz brīdi paskatīties pa kāda cita cilvēka logu kaut kur citur pasaulē. Šī ir interneta vietne, kur mēs, pēc ceļojumiem izslāpušie, dalāmies ar savu skatu pa logu, lai palīdzētu citiem justies nedaudz labāk."

Window Swap ir bez maksas pieejams jebkuram lietotājam - nav nepieciešams neko lejuplādēt un iestatīt. Noklikšķinot ar peli, ekrānā parādās nejauši izvēlēts attēls. Paši veidotāji gan neatklāj, cik daudz ainavu atrodams mājaslapā, taču šķiet, ka skaits mērāms tūkstošos. To ģeogrāfija aptver visu pasauli - īsas piecu minūšu ekskursijas laikā TVNET redzēja ainavas no Šveices, Indijas, Krievijas, Francijas, Kanādas, Ukrainas, Austrijas Vācijas un vēl neskaitāmām vietām.

Turklāt pats lieliskākais ir tas, ka šai apmaiņā ar skatiem piedalīties var ikkatrs - jāuzfilmē aptuveni 10 minūtes garš, pēc iespējas nekustīgs video horizontālā formātā un jāpievieno, nospiežot uz saites mājas lapā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu