Tiešraides arhīvs: Esi viedpircējs – iepērcies internetā gudri!

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X

Finanšu nozares asociācija un "Mastercard" otrdien rīkoja ekspertu prezentācijas un tiešsaistes diskusiju “Esi viedpircējs – iepērcies internetā gudri!”

Diskusiju vadīja radio personība Sandra Kropa.

Aprēķināts, ka kiberuzbrukumi pasaulē notiek vidēji ik pēc 39 sekundēm. 95 % gadījumu tie izdodas lietotāju nezināšanas un cilvēcisku kļūmju dēļ. Tāpēc labākais veids, kā sevi pasargāt, ir būt zinošam!

Video skatāma Cert.lv kiberdrošības eksperta prezentācija: kādi ir aktuālie tiešsaistes krāpšanas un kiberuzbrukumu veidi Latvijā un pasaulē? No kā jāuzmanās iepērkoties tiešsaistē? 

"Cyber Circle" vadītāja prezentācija:  Kā veikt drošus pirkumus tiešsaistē, kādi paradumi jāievieš savā ikdienā 

Diskusijas daļā tika runāts par kiberhigiēnu, drošiem maksājumiem un ko darīt, ja ir aizdomas par krāpšanu.

Pasākumā piedalījās Cert.lv kiberdrošības eksperts Andrejs Konstantinovs, "Cyber Circle" dibinātājs un vadītājs Aleksandrs Orlovs un Finanšu nozares asociācijas IT drošības darba grupas vadītājs, SEB bankas Informācijas drošības vadītājs Oskars Blumbergs. 

Šobrīd aizvien vairāk pircēju dod priekšroku norēķiniem un pirkumiem tiešsaistē, izmantojot dažādus modernus maksājumu rīkus. Lai mudinātu iedzīvotājus un uzņēmējus aktīvi izmantot e-komercijas risinājumus, vienlaikus veicinot zināšanas par drošību, it īpaši digitālo, kā arī atbalstītu Latvijas uzņēmējus, "Mastercard" kopā ar Finanšu nozares asociāciju organizē informatīvu kampaņu "#viedpircējs".

Tā norisinās no 2020. gada jūlija līdz augustam. Kampaņas laikā galvenie sadarbības partneri — Latvijas komercbankas un tirgotāji. Latvijas uzņēmēji ir laipni aicināti novērtēt e-komercijas un bezskaidras naudas priekšrocības, atbalstot informatīvo kampaņu un pievienojoties "#viedpircējs" kustībai. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu