Apceļo Latviju! Šrilankas vietā uz Liepāju. Tuvāk, ne tik eksotiski, bet - ātri un tikpat labi! (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: No privātā arhīva

Covid-19 pandēmijas dēļ plānotā Šrilankas ceļojuma vietā ceļotkārie Ilze un Antons nolēma vienalga izmantot vismaz daļu atvaļinājuma un aizdoties līdz Liepājai - bija tikai viena klusa vēlme: nepalikt pašā pilsētā. Bez plāna un izpētes viņi devās ceļā, atklājot kuršu vikingu apmetnes vietas un to, kur pa ceļam iegādāties trušus (truša gaļiņu).

Pa ceļam uz Liepāju - vajag nopeldēties

- Standarta pieturas punkti - Tīreļa purvs un Ložmetējkalns - jau izstaigāti un apskatīti, tāpēc devāmies garām šiem objektiem, pa taisno uz Zebrus ezeru, - stāsta Ilze. - Pa ceļam Kaķeniekos vai Anneniekos var iegādāties sezonas aktualitātes – odziņas, dārzeņus, puķītes – visu, kas nepieciešams mazam piknikam pie ezera!

Foto: No privātā arhīva

Paši gan piestājām pie draugiem, taču turpat blakus, kempinga “Niedras” teritorijā, par minimālu atlīdzību var sarunāt piekļuvi pludmalītei un nedaudz paveldzēties dzidrajā Zebrus ezerā, bet makšķerēšanas mīļotājiem Zebrus varētu šķist īpaši vilinošs, jo tajā mājo gan zandarti, gan zuši!

Liepāja

- Pēc ieturēšanās tālāk devāmies taisnā ceļā uz Liepāju, nejauši atrodot kā mājvietu “Bruņinieku pirtiņu”, kas izskatījās ideāli piemērota mūsu plāniem, - turpina Antons, taču aicina citus atpūsties kārotājus likt aiz auss divas lietas. – Nebijām piefiksējuši, ka tā atrodas saimnieku mājas pagalmā, kas nedaudz mazina privātumu, un bijām iedomājušies, ka lokācija būs staigājamā attālumā līdz ezeram, jūrai un centram, taču tā tas gluži nebija.

Abi mīnusiņi gan pašu neuzmanības dēļ. Visādi citādi klusa vietiņa, kur atpūsties, pagrilēt, palasīt, pasauļoties un tikai tad doties tālāk izbaudīt Liepāju!

Karosta, Ziemeļu forti – viss jau bija zināms, redzēts un arī TVNET jau aprakstīts, tāpēc akcents uz pilsētu! Rīta kruasāni vislabāk garšo "Boulangerie Liepāja"! Tie gan ne vienmēr pieejami, bet ir vērts noskaidrot, kad tiks cepti, un tad atgriezties.

Foto: No privātā arhīva

Krāsainā Liepājas kultūras dzīve - kurp doties

Ilzes un Antona iecienītākās vietas pilsētā – kultūras nams "Wiktorija", Juliannas pagalms (restorāniņi, bāri, barberšopi, suņu frizētava un superīgais bārs "Kursas putni", kur notiek dažādi koncerti, pasākumi un ir arī galda futbols), Kungu ielas radošais kvartāls un Pētera tirgus (must buy – dzīvais rupjmaizes kvass no mucas) un, PROTAMS, – pludmale! Jebkurā gadījumā, kas attiecas uz radošo kvartāliņu vidi – pirms braukšanas viņi iesaka izpētīt, kur, kas, kā, un noteikti varēs trāpīt uz kaut kādu pavisam foršu pasākumu!

Atgriežoties pie dabas – izstaigājām takas ap Liepājas ezeru, līdzi bija paķēries binoklis un sapratām, ka neko nesaprotam no putniem ? Bet tas jau netraucē papētīt!

Foto: No privātā arhīva

Šajā braucienā neizdevās, bet noteikti nākošreiz gribētos aizdoties uz Dunikas purvu saullēktu lūkoties! Tas gan jau prom no Liepājas, tāpēc arī šoreiz palika neredzēts, stāsta rīdzinieki.

Grobiņa – Kuršu Vikingu apmetnes un pilskalns

Foto: No privātā arhīva

- Piestājām izstaigāt Grobiņu – Kuršu Vikingu apmetnes vietas un pilskalnu! Pilskalns patīkami pārsteidza, sākām jau meklēt info, kad tur kāds koncerts plānojas, jo skatuve tiešām fantastiski skaista! Izpētījām, ka tur notiek pasaules mēroga vikingu festivāls! To esam aizlikuši aiz auss, un ir cerība kādu dienu tur nokļūt, - saka Ilze.

Foto: No privātā arhīva

Durbes skatu tornis – īsti bez komentāriem. Tornis, ezers. Piestāj, ja kājas gribas izstaipīt, paskaties uz ezeru un dodies tālāk!

Foto: No privātā arhīva

Truši - dzīvi pa pļaviņu un arī... mērcei

- Un tad braucot nepameta sajūta, ka gribas vēl kaut ko. Gribas kādus lauku labumus! Un, ja jau gribas, tad arī ir – ieraudzījām zīmi uz Trušu muižu pie Kalvenes un divreiz nedomājot braucām trušus lūkoties! Teikšu, kā ir – mērķis bija nopirkt truša gaļiņu. Bet uz vietas tika tirgotas tikai ieejas biļetes uz trušu dārzu, kur var izstaigāties, paglaudīt trusīšus, iepazīt tos, papētīt, kā viņi brīvā dabā skraida pa pļavu, pabarot - vārdu sakot, priekš bērniem! - smejas Ilze.

Foto: No privātā arhīva

Tad viņi pamanījuši zīmīti, ka tiek tirgota vistas gaļa. Pēc jautājuma saimniecei, vai tad tikai vistas gaļiņu piedāvā, tad saimniece ar ļoooti piesardzīgu skatienu un ļoti pieklusinātu balsi atbildējusi, ka esot truša gaļa arī.

- Īsti nesapratām kāpēc tāda noslēpumainība, - stāsta Antons; bet tad saimniece pastāstījusi, ka tas mazo bērnu dēļ - viņi brauc skatīties trušu pilsētiņu un, kad ierauga zīmi, ka var arī gaļu nopirkt, tad tik liela raudāšana vien sanākot! Tāpēc tagad viss notiek klusi, nereklamējot!

Ideāls noslēgums, lai varētu ar tādu "punktiņš uz i" sajūtu doties mājup, ir Skrundas muižas restorāns! Skaisti un gardi noslēgts pagarinātais vīkends maršrutā Rīga-Liepāja-Rīga!

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu