"Latvijas balzams" sācis ražot "Green Cola" limonādi Baltijas tirgum (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Leiniša / LETA

Alkoholisko dzērienu ražotājs AS "Latvijas balzams" Baltijas tirgum sācis ražot limonādi "Green Cola" bez cukura sastāvā ar dzērienam pievienotu stēviju tā vietā, aģentūru LETA informēja kompānijā.

Šādu iespēju devusi skārdeņu pildīšanas līnijas darbības atsākšana. "Mūsu Grieķijas kolēģi no "Green Cola International" ir pozitīvi novērtējuši mūsu darbu, atjaunojot skārdeņu pildīšanas iespējas jaunā kvalitātē. Pēc atkārtotām tehnologu vizītēm, jaunu iekārtu iegādes un tehnoloģijas procesu pielāgošanas esam panākuši vienošanos ražot šo dzērienu tirgum, kas visstraujāk atgūstas pēc Covid-19 pandēmijas - Baltijas reģionam," norādīja "Latvijas balzams" valdes priekšsēdētājs Intars Geidāns.

Viņš piebilda, ka patlaban "Latvijas balzams" ražo dzēriena "Green Cola" oriģinālo versiju, tomēr apsver iespēju nākotnē paplašināt "Green Cola" līnijas klāstu un sākt ražot arī apelsīnu un ķiršu limonādes. Geidāns skaidroja, ka Baltijas tirgum paredzēto attiecīgo limonāžu ražošana "Latvijas balzams" ražotnē tā izplatītājiem nodrošina ātrāku loģistikas ķēdi, bet "Latvijas balzamam" - lielākus ražošanas apmērus un produktu daudzveidību.

"Latvijas balzams" pārstāvji arī informēja, ka drīzumā uz jaunās skārdeņu pildīšanas līnijas jaunās variācijās plānots ražot arī zīmolu "Rīgas Melnais Balzams", "Cosmopolitan Dīva" un "Moskovskaya Vodka" dzērienus.

"Rudenī plānojam uzsākt "Rīgas Melnais Balzams" kokteiļu pildīšanu. Tāpat notiek aktīvs jauno produktu izstrādes process, lai ieviestu ražošanā arī pasaulē populārā degvīna zīmola "Moskovskaya Vodka" un dzirkstošā dzēriena "Cosmopolitan Dīva" dzērienus skārdenēs ar zemāku alkohola saturu," informēja Geidāns.

Kā ziņots, "Latvijas balzams" apgrozījums pērn sasniedza 78,6 miljonus eiro, kas ir par 4,6% vairāk nekā 2018.gadā, savukārt kompānijas peļņa pērn sasniegusi 10,05 miljonus eiro, kas ir par 7% vairāk nekā 2018.gadā.

"Latvijas balzams" ietilpst "Amber Beverage Group", kas ir starptautisks alkoholisko dzērienu ražošanas un izplatīšanas koncerns. "Amber Beverage Group" strādā no galvenā biroja Luksemburgā, kā arī caur ražošanas un izplatīšanas uzņēmumiem Krievijā, Meksikā, Apvienotajā Karalistē, Austrālijā, Austrijā un Baltijā. "Amber Beverage Group" īpašnieks ir miljardieris Jurijs Šeflers.

"Latvijas balzama" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu