Vjetnamas varasiestādes slēdz satiksmi lielpilsētā; ziņo par jauna Covid-19 paveida izplatību (11)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Vjetnamas Transporta ministrija paziņojusi, ka tā aptur avioreisus no un uz Danangu, kā arī slēdz satiksmi pilsētā. Šādi Vjetnamas varasiestādes reaģē uz ziņojumiem par jauna Covid-19 paveida izplatīšanos. Kā norādīts Vjetnamas Transporta ministrijas mājaslapā, jaunais vīrusa paveids ir daudz lipīgāks, nekā pieredzēts līdz šim.

“Drošības apsvērumu dēļ Transporta ministrija aptur visus iekšējos pasažieru reisus no un uz Danangu. Ierobežojumi stāsies spēkā 28. jūlijā un ilgs 15 dienas,” teikts ziņojumā.

Tajā arī teikts, ka no otrdienas tiks apturēta visa autobusu un vilcienu satiksme. Tāpat pilsētā tiks apturēta satiksme. Izņēmums tiks noteikts transportlīdzekļiem, kas pārvadā slimos un tos cilvēkus, kuriem ir jādodas uz darba vietām. Aizliegums pārvietoties netiks noteikts arī uz kravas – pārtikas un sadzīves preču piegādēm.

Vjetnamas varasiestādes paziņojušas, ka 27. jūlijā konstatēts jauns koronavīrusa SARS-CoV-2 paveids, kas ir ievērojami lipīgāks nekā iepriekš pieredzēts. Uzliesmojums ar jauno vīrusa paveidu fiksēts Danangā – Vjetnamas lielpilsētā un vienā no galvenajiem kūrortiem valstī.

Saistībā ar to no pilsētas tiks evakuēti tūristi – kopumā evakuācija attieksies uz 80 tūkstošiem cilvēku. Iebraukšana ārvalstu tūristiem Vjetnamā ir aizliegta no pavasara, tieši tāpēc Danangā pašlaik atrodas tūristi no citiem valsts reģioniem.

Pēc Vjetnamas Nacionālās slimību profilakses un kontroles komitejas datiem, Danangā 27. jūlijā tika reģistrēti 11 jauni saslimšanas gadījumi. Kopumā visā pandēmijas laikā Vjetnamā ar Covid-19 sasirguši vairāk nekā 430 cilvēku. Pagaidām valstī nav reģistrēts neviens nāves gadījums.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu