Mercedes-Benz klāstam piebiedrosies T klase (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes-Benz T klase
Mercedes-Benz T klase Foto: Daimler AG

Daimler koncerna zīmols Mercedes-Benz nupat izziņojis, ka tā klāsts 2022.gada pirmajā pusē tiks papildināts ar principiāli jaunu modeļu saimi - pasažieru pārvadāšanai paredzētiem kompaktiem miniveniem jeb T klasi.

T klase, kas jāpagaida vēl nepilnus divus gadus, līdzīgi kā astoņus gadus vecais modelis Citan tiks izstrādāts sadarbībā ar Renault-Nissan-Mitsubishi aliansi.

Pasažieru Mercedes-Benz T-Class un kravu pārvadāšanai domātais nākamās paaudzes Citan tiks konstruēti uz vienas tehnoloģiskās platformas un daudzējādā ziņā būs līdzīgi. Galvenās atšķirības būs pozicionējumā - ja Citan būs skarbs automobilis darbam, tad T Class mērķauditorija būs privātpersonas ar ģimeni vai aktīva dzīvesveida un atpūtas fani. Arī ļaudis, kam nav vajadzīgs tik liels auto kā V klase.

Jelkādas informācijas par gaidāmo modeļu saimi ir maz. Mercedes-Benz vien sola, ka mazais minivens, spītējot kompaktiem ārējiem gabarītiem, būs ar plašu, komfortablu interjeru un praktisku bagāžnieku. Patērētāju iecerēts uzrunāt ar pievilcīgu cenas un snieguma attiecību.

Gaidāms, ka kompaktvens iegūs bīdāmas durvis abās pusēs un vairākas modifikācijas, tai skaitā arī pilnīgi elektrisku versiju.

Mercedes-Benz ir arī citi produkti bez Citan, kas tapuši sadarbībā ar franču-japāņu aliansi. Kā vienu no šādiem produktiem var minēt X klases pikapu, ar kuru vēl paspējām izbraukt pirms tas pazuda no modeļu klāsta un tika aizmirsts.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu