"SEB banka" šogad tehniski nav gatava piedalīties studiju kredītu izsniegšanā ar valsts galvojumu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

"SEB banka" šogad tehniski nav gatava piedalīties konkursā par studiju kredītu izsniegšanu ar valsts galvojumu, intervij­a aģentūrai LETA atzina "SEB bankas" valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere.

"Šogad neesam tehniski gatavi piedalīties šajā konkursā. Mēs neesam izdarījuši mājasdarbu savā pusē un neesam nomainījuši savas informācijas tehnoloģiju (IT) sistēmas, lai jaunajā procesā varētu startēt, bet tas nenozīmē, ka mēs atsakāmies darīt to nākotnē. Mēs noteikti finansēsim izglītības ieguvi arī turpmāk, bet tikai tad, kad būsim veikuši savus mājasdarbus," teica bankas vadītāja.

Tetere ar­ī atzīmēja, ka līdz šim studentu krediēšanas process bija pietiekami sarežģīts gan studentam, gan bankai, prasot papildu galvojumu, prasot piesaistīt vecākus vai kādus citus līdzaizņēmējus, tāpēc banka rosināja šo procesu mainīt. 

"Redzam, ka ir bijušas dzirdīgas ausis, process ir atjaunots un pārskatīts, kas ir ļoti pozitīva ziņa. Gribētu valsti par to uzslavēt, jo tiek domāts, kā šo sistēmu sakārtot un vienkāršot studentam un kredītiestādei, kas to nodrošina. Taču šajā posmā mums kā bankai nebija iespējas šīs izmaiņas veikt savā pusē, bet man negribētos piekrist tam, ka esam atteikušies no studiju kredītu izsniegšanas," sacīja Tetere. 

Jautāta, kad šie mājasdarbi varētu tikt veikti, Tetere atbilēja, ka nevēlas neko solīt. "Es negribētu neko solīt, bet tas noteikti ir mūsu darāmo darbu sarakstā," viņa sacīja.

Jau vēstīts, ka "Attīstības finanšu institūcija "Altum"" šogad 29.jūnijā izsludināja atlasi kredītiestādēm, kas izsniegs studiju un studējošo kredītus ar institūcijas garantiju. Banku izsniegtos studiju kredītus turpmāk garantēs "Altum", un šāds risinājums ļaus atteikties no prasības pēc otra galvotāja, kas līdz šim ir bijis kāds ģimenes loceklis vai draugs.

Pieteikties studiju un studējošo kreditēšanai var bez laika ierobežojuma. Tostarp "Swedbank" kā pirmā kredītiestāde ir pieteikusies atlasē par studiju un studējošo kredītu izsniegšanu. Plānots, ka studiju un studējošo kredītus "Swedbank" sāks izsniegt no augusta vidus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu