"Mēs Tevi pieliksim pie sienas!" Marsa parka aizstāvības pasākumu apmeklējuši ap 150 cilvēku (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Marsa parka" aktīvisti foto sesijas un informatīvās sapulces laikā pie bijušā velotreka "Marss", kura teritorijā plānots būvēt Valsts drošības dienesta ēku.
"Marsa parka" aktīvisti foto sesijas un informatīvās sapulces laikā pie bijušā velotreka "Marss", kura teritorijā plānots būvēt Valsts drošības dienesta ēku. Foto: Zane Bitere/LETA

Ceturtdien notikušo "Marsa parka" aizstāvības pasākumu "Mēs Tevi pieliksim pie sienas!" apmeklējuši kopumā aptuveni 150 cilvēki, pavēstīja pasākuma organizatoru pārstāve Gunita Piterāne.

Pēc Piterānes paustā, pasākums noritējis labāk nekā plānots, jo laikapstākļi bijuši labvēlīgāki nekā tika sagaidīts. Tā norises laikā tika nodrošinātas arī dažādas aktivitātes apmeklētājiem, tādējādi piesaistot interesentus no dažādām vecuma grupām.

Uz pasākuma norises vietu bija ieradušās arī sešas policijas ekipāžas, tomēr nekādu būtisku starpgadījumu ar likumsargiem nebija. Organizatoru pārstāve gan atklāja, ka pasākuma laikā policija pienāca, lai ieteiktu apmeklētājiem stāvēt vairāk atstatus vienam no otra.

Pasākumu apmeklēja un tajā aktīvi piedalījās arī vairāki Rīgas domes deputāta amata kandidāti.

Jau ziņots, ka šodien, 30.jūlijā, no plkst.17 līdz 20 "Marsa parka" aktīvisti organizēja foto sesiju un informatīvu sapulci pie bijušā velotreka "Marss" Brīvības gatvē 207.

Aktīvisti pauž, ka pasākuma nosaukums ir tikpat provokatīvs kā visa līdzšinējā norise - 15 000 iedzīvotāju parakstu, 400 cilvēku kupls pikets pa visu Brīvības ielu un visbeidzot četri kriminālprocesi.

Pasākumā tiks nodrošināts profesionāls fotogrāfs un rekvizīti. Piedalījās arī aktīvisti, kas atbildēja par velotreka "Marss" vēsturi, par sadarītajiem "nedarbiem" un aktuālo situāciju.

Kā vēstīts, Rīgā, bijušā velotreka "Marss" vietā, plānots būvēt jaunu ēku Valsts drošības dienesta (VDD) vajadzībām, tādējādi varētu nebūt lemts piepildīties rīdzinieku un VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu