Zelta cena turpina kāpt: sasniegta jauna vēsturiskā robeža (9)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Zelta cena sasniegusi vēsturiski augstāko cenu – pirmo reizi cena par vienu unci (28,34 grami) zelta pārsniegusi divus tūkstošus dolāru. Tas noticis, ņemot vērā jaunākās ziņas par ASV ekonomikas negatīvajām tendencēm. Otrajā ceturksnī ASV ekonomika sarukusi par 32,9%.

Zelta fjūčersa cena izauga par 1,44% un piektdienas rītā pēc Latvijas laika sasniedza 1995,1 dolāru. Par to liecina biržas “Comex” dati, kas ietilpst Ņujorkas preču biržas grupā. Tirdzniecības sesijas laikā maksimālā cena sasniedza 2005,4 dolāru par unci.

Jāpiebilst, ka 30. jūlijā ASV paziņoja, ka otrajā ceturksnī ASV iekšzemes kopprodukts ir krities par 32,9%. Šādas ziņas atstāja negatīvu ietekmi uz naftas cenām, kā arī ASV biržu indeksiem. Paziņojuma brīdī “Brent” jēlnaftas cena zaudēja 5% savas vērtības, bet “S&P 500”, “Dow Jones” un NASDAQ indeksi kritās par 1,2 – 1,6%.

Iepriekš “Goldman Sachs” analītiķi prognozēja, ka zelta cena 12 mēnešu laikā var pakāpties līdz pat 2300 dolāriem par unci. Lai tas notiktu, ASV ir jāsamazina procentu likmes un jāizmanto zelts kā ekonomikas aizsardzības mehānisms.

Savukārt investīciju analītiķi norāda, ka līdz 2020. gada beigām zelta cena pārsitīs vēl vairākus rekordus, un ņemot vērā ASV ekonomikas nenoteiktību, zelta cena varētu kāpt par vēl vismaz 200 dolāriem par unci.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu