LAD: Pieteikšanās aktivitāte atbalstam investīcijām mazajiem lauksaimniekiem bijusi salīdzinoši liela (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lauks. Ilustratīvs foto
Lauks. Ilustratīvs foto Foto: Pixabay

Lauku atbalsta dienests (LAD) atbalstam uzņēmējdarbības uzsākšanai, attīstot mazās lauku saimniecības, saņēmis kopumā 356 pieteikumus par 5,34 miljoniem eiro, informē LAD.

Dienestā skaidroja, ka tādējādi atbalstam pasākumā "Uzņēmējdarbības uzsākšanai, attīstot mazās lauku saimniecības",, kur ceturtajā projektu pieņemšanas kārtā pieejamais publiskais finansējums bija noteikts 4,1 miljons eiro, kopumā ir vērojama salīdzinoši liela aktivitāte.

TVNET jau ziņoja, ka no 3.jūnija līdz 3.augustam LAD bija iespējams pieteikties atbalstam Eiropas Savienības Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai un Lauku attīstības programmas pasākumā "Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai, attīstot mazās lauku saimniecības".

LAD direktors Ģirts Krūmiņš aicināja mazos lauksaimniekus izvērtēt savas iespējas un pieteikties atbalstam šajā pasākuma kārtā, norādot, ka pieredze ar klientiem, kuri jau īsteno mazo lauksaimnieku projektus, ir ļoti pozitīva. "Ja izvirzītie mērķi ir bijuši izsvērti, sasniedzamie rezultāti izvirzīti objektīvi, tad problēmu tos sasniegt nav," pauda Krūmiņš.

Pasākumā "Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai, attīstot mazās lauku saimniecības" ceturtajā projektu pieņemšanas kārtā pieejamais publiskais finansējums bija noteikts 4,1 miljons eiro, un atbalsta apmērs vienai mazajai saimniecībai ir 15 000 eiro.

Atbalsts paredzēts saimniecībām, kurām gada kopējais neto apgrozījums pēdējā noslēgtā gadā pirms projekta iesniegšanas vai saimniecības ekonomiskā lieluma standarta izlaides vērtība projekta iesniegšanas dienā ir vismaz 2000 eiro, bet nepārsniedz 15 000 eiro. Darījumdarbības plānu jāsagatavo vismaz diviem kalendārajiem gadiem, bet ne ilgākam laikposmam kā līdz 2022.gada 31.decembrim.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu