Valdība lems par palīdzības sniegšanu Libānai pēc postošā sprādziena (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts kanceleja

Ministru kabinets nākamajā nedēļā lems par palīdzības sniegšanu Libānai pēc otrdien Beirūtā notikušā postošā sprādziena, informē Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) birojā.

Kariņš izsaka visdziļāko līdzjūtību Libānas iedzīvotājiem, kuri ir zaudējuši tuviniekus un cietuši traģiskajā sprādzienā Beirūtas ostā vakar.

Valdība nākamajā sēdē, 11.augustā, lems par palīdzības sniegšanu Libānai.

Kā ziņots, Eiropas Savienība (ES) aktivizē savu civilās aizsardzības sistēmu, lai koordinētu ārkārtas dienestu darbiniekus un ekipējumu 27 valstu blokā palīdzības sniegšanai Beirūtai.

Eiropas Komisija (EK) paziņoja, ka plāno steidzami nosūtīt vairāk nekā 100 ugunsdzēsēju ar automašīnām, suņiem un ekipējumu cilvēku meklēšanai gruvešos pilsētās. Operācijā piedalās Čehija, Francija, Vācija, Polija un Nīderlande un sagaidāma citu valstu pievienošanās.

ES satelītu kartēšanas sistēma palīdzēs Libānas varasiestādēm aplēst postījumu apmērus.

ES krīžu vadības komisārs Janezs Lenarčičs pavēstīja, ka ES "dalās šokā un skumjās" ar Beirūtas iedzīvotājiem un ir gatava sniegt papildu palīdzību.

Otrdien notikušajos sprādzienos Beirūtas ostā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 100 cilvēki un aptuveni 4000 ievainoti, bet vēl 100 pazuduši bez vēsts.

Sprādzieni notika ostas rajonā. Otrais sprādziens raidīja debesīs milzīgu oranžu ugunsbumbu, kurai sekoja triecienvilnis, kas izpostīja ostu un ēkas tās apkārtnē, izsitot ēku logus vairāku kilometru attālumā.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu