"Twitter" sāk marķēt "režīma medijus" (1)

TVNET/Politico
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Sociālais tīkls "Twitter" sācis īpaši marķēt "režīma mediju" kontus. Platformas lietotāji novēroja, ka marķējums jau parādījies tādiem Krievijas valdības ruporiem kā raidorganizācijas RT un "Sputnik", kā arī Ķīnas propagandas kanāliem.

"Twitter" paziņoja, ka sākumā marķējums tiks pielietots attiecībā uz piecām ANO Drošības padomes valstīm: Ķīnu, Franciju, Krieviju, Lielbritāniju un ASV.

Marķējums neattieksies uz visiem medijiem, kas saņem valsts finansējumu, bet gan tikai tiem, "kuros valdība kontrolē redakcionālo saturu, izmantojot finansiālos resursus, tiešu vai netiešu politisko spiedienu un/vai kontroli pār satura radīšanu un izplatīšanu," norādīts "Twitter" paziņojumā par jauninājumu.

Marķējums piemērots "China Daily", RT, "Sputnik" un citu organizāciju kontiem. Taču tas netiks attiecināts, piemēram, uz ārvalstīs strādājošajiem ASV finansētajiem medijiem "Voice of America" un "Radio Free Europe/Radio Liberty" vai sabiedriskajām raidorganizācijām NPR un BBC. "Twitter" paziņojumā NPR un BBC raksturotas kā "valsts finansētas mediju organizācijas ar redakcionālo neatkarību".

"Twitter" marķēs arī piecu ANO Drošības padomes valstu ārlietu ministrus, vēstniekus un citas amatpersonas.

Domājams, ka nākotnē marķējumi tiks attiecināti uz vēl citām valstīm.

Izmaiņas ieviestas laikā, kad sociālo tīklu platformām tiek pārmesta nespēja tikt galā ar ārvalstu ietekmes kampaņām un dezinformāciju, norāda portāls "Politico". Pirms novembrī gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām "Twitter" un "Facebook" bloķējuši dezinformāciju par balsošanu, kā arī "Twitter" pagājušomēnes dzēsa tūkstošiem kontu, kuri izplatīja "QAnon" sazvērestības teorijas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu