"Tallink": Cilvēki vairāk izmanto tiešsaistes pakalpojumus un biežāk ceļo ar automašīnu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Prāmis "Tallink" piestātnē iepretim "Andrejostas Jahtklubam".
Prāmis "Tallink" piestātnē iepretim "Andrejostas Jahtklubam". Foto: Zane Bitere/LETA

Igaunijas prāmju operatora "Tallink Grupp" ("Tallink) pasažieri Covid-19 pandēmijas iespaidā vairāk izmanto tiešsaistes pakalpojumus un biežāk izvēlas ceļot ar automašīnu, aģentūrai LETA pauda "Tallink" komunikācijas direktore Katri Linka.

Viņa skaidroja, ka pandēmijas ietekme dažu mēnešu laikā ir būtiska - ir samazinājies pasažieru skaits, vairāki kuģi pārtrauca regulāro satiksmi un tika "iesprostoti" ostās, tāpat nācās uz noteiktu laiku vai pavisam samazināt darbinieku skaitu gan krastā, gan uz kuģiem. "Tallink" pirmajā pusgadā pārvadāja kopumā divas reizes mazāk pasažieru nekā attiecīgā periodā pērn.

"Joprojām esam tālu no tās vietas, kur bijām pagājušajā gadā. Covid-19 pandēmija turpinās un vīruss turpina izplatīties visā pasaulē, tāpēc mēs vēl nevaram runāt par atgriešanos normālā darbības ritmā," teica Linka.

Viņa arī norādīja, ka cilvēki ir kļuvuši piesardzīgāki attiecībā uz ceļošanu, tomēr pozitīvi ir tas, ka pēc robežu atvēršanas un vairāku ierobežojumu atcelšanas cilvēkos novērojama arī vēlme ceļot un iepazīt jaunus galamērķus.

Linka norādīja, ka pandēmija būs radījusi jaunas tendences pasažieru ūdens pārvadājumu nozarē, taču šobrīd vēl ir pāragri pateikt, kādas tieši tās būs un kuras iesakņosies, kļūstot par paradumu. 

"Novērojams, ka cilvēki izmanto vairāk tiešsaistes pakalpojumus - gan iegādājoties biļetes, gan arī reģistrējoties ceļojumiem. Tāpat cilvēki izvēlas ceļot ar automašīnu, lai samazinātu risku drūzmēties ostā. Laiks rādīs, kā attīstīsies un mainīsies klientu paradumi un vajadzības. Jebkurā gadījumā mums ir jābūt gataviem ātri un elastīgi reaģēt un pielāgoties šīm vajadzībām," pauda "Tallink" pārstāve. 

Jau ziņots, ka "Tallink Grupp" apgrozījums šogad pirmajā pusgadā bija 219,892 miljoni eiro, kas ir par 49,4% mazāk nekā attiecīgajā periodā pērn, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga 5,5 reizes un bija 57,569 miljoni eiro.

Uzņēmuma akcijas kotē Tallinas fondu biržas oficiālajā sarakstā. Lielākais akcionārs ir Igaunijas investīciju kompānija "Infortar", kam pieder 39% "Tallink Grupp" akciju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu