Svetlana Tihanovska atrodas Lietuvā (58)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Svetlana Tihanovska
Svetlana Tihanovska Foto: Sergei Grits / AP

Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska ir brīvībā un atrodas Lietuvā, otrdien tviterī pavēstīja Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs. 

Linkēvičs pirmdienas vakarā paziņoja, ka vairākas stundas nav spējis sazināties ar Tihanovsku un bažījas par viņas drošību

Tihanovskas štāba pārstāve Olga Kovaļkova Baltkrievijas tīmekļa vietnei “Tut.by” otrdien pavēstīja, ka Tihanovsku no valsts izvedušas Baltkrievijas varas iestādes. 

Viņas aizbraukšana bijusi priekšnoteikums, lai varas iestādes atbrīvotu Tihanovskas štāba vadītāju Mariju Morozu, kura tika aizturēta vēlēšanu dienā. 

“Svetlanai nebija izvēlēs. Svarīgi ir tas, ka viņa ir brīvībā un dzīva. Viņa aizbrauca kopā Mariju Morozu. Tomēr vairāki štāba pārstāvji joprojām ir varas iestāžu ķīlnieki,” norādīja Kovaļkova.  

Lietuvas prezidenta kanceleja pavēstījusi, ka uztur pastāvīgus sakarus ar Tihanovsku.

"Prezidenta kanceleja uztur pastāvīgus sakarus ar Svetlanu Tihanovsku, kas ieradusies Lietuvā. Pašlaik viņa atpūšas," ziņu aģentūrai BNS teica Lietuvas prezidenta preses sekretārs Antans Bubnelis. 

Tihanovska pirmdien iesniedza sūdzību Centrālajā vēlēšanu komisijā, pieprasot pārskaitīt balsis.   

Viņas štābs pirmdienas vakarā paziņoja, ka viņu nelaižot prom no komisijas. Centrālās vēlēšanu komisijas pārstāvji gan to noliedza. 

Vēlāk ar Tihanovsku izdevās sazināties, tomēr viņas atrašanās vieta nebija zināma.

Pirmdien Tihanovska sevi pasludināja par prezidenta vēlēšanu uzvarētāju.

Svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko izcīnījis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,9%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu