Renārs Zeltiņš iesaka: kā uzturēt fizisko formu

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: No personīgā arhīva

Renārs Zeltiņš iesaka vienkāršas ikdienas izvēles, lai fiziskā forma nekad nepieviltu.

Ķer vasaru aktīvā atpūtā

Kurš teicis, ka augusts ir rudens vēstnesis? Nē – tā ir vasaras aste, kuru ķert, baudot pēdējās karstās dienas brīvā dabā kopā ar draugiem! Renārs Zeltiņš iesaka: tā vietā, lai brīvdienās sēdētu dīvānā un gudri spriedelētu par pasaules kārtību, labāk doties pārgājienā ar ģimeni vai draugiem, izmest kādu loku ar laivām pa upi, uzspēlēt pludmales volejbolu pie jūras vai izmēģināt spēkus kādā mazāk zināmā aktīvās atpūtas disciplīnā. Pat ja sportiskos sasniegumus šādās rosīgās nedēļas nogalēs nevairosi, vismaz izkustēsies, izvēdināsi galvu un plaušas un uzkrāsi tik vērtīgo D vitamīnu, kura deficīta sezona līdz ar saules trūkumu vairs nav aiz kalniem!

Ej kājām tur, kur var aizbraukt ar auto

Mēdz teikt, ka Latvijā nekas nav tālu. Nu ko – ja kaut kur var aizbraukt ar auto, tātad var aiziet arī ar kājām! Renārs Zeltiņš iesaka: ja vien attālums kājām nav tiešām nepārvarams, labāk iedot automašīnai brīvdienu. Pasaules Veselības organizācija pieaugušiem cilvēkiem rekomendē vismaz divarpus stundas ilgu mērenu fizisko slodzi ik nedēļu, tāpēc pārvietošanās kājām būs lielisks ieguldījums šā mērķa sasniegšanā. Turklāt krietna pastaiga ir ne tikai veselīga, bet arī videi draudzīga. Ja nu galīgi negribas iet kājām, lieliska alternatīva ir velosipēds, kas klusi, veikli un bez kaitīgiem izmešiem nogādās jebkurā galamērķī!

Sporto kopā ar draugiem

Ja nespēj pats saņemties un ieviest sportiskas aktivitātes savā ikdienā, sauc palīgā draugus! Motivējiet un pieskatiet cits citu, kopā darot to, kas sagādā prieku – vai tas būtu futbols piemājas pagalmā, vai alpīnisms visaugstākajos kalnos. Renārs Zeltiņš iesaka smelties iedvesmu, vērojot XI diennakts basketbola turnīra “Krastu mačs” spēļu tiešraides un pārliecinoties, ka nav jābūt profesionālam sportistam, lai no sacensībām gūtu prieku un gandarījumu!

Ikgadējie basketbola svētki – diennakts basketbola turnīrs – notiks 15. un 16. augustā Rīgas svētku un Ostas 820. gadadienas ietvaros. Simboliski iezīmējot jau vienpadsmito gadu, kad basketbola laukumā spēkiem mērojas Daugavas labā un kreisā krasta komandas, uzvarētāji tiks noskaidroti Daugavas vidū uz AB dambja.

Atgādinām, ka “Krastu mačs” ir diennakts basketbola turnīrs, kurā tradicionāli piedalās un savā starpā sacenšas Daugavas labā un kreisā krasta iedzīvotāji. Desmit turnīra pastāvēšanas gados kopvērtējuma rezultāts ir neizšķirts – 5:5.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu