Monotonā balsī lasa iepriekš uzrakstītu tekstu: Tihanovska video aicina baltkrievus nepiedalīties protestos (42)

Papildināts
TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska
Baltkrievijas prezidenta vēlēšanu opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska Foto: Jonny Pickup/SIPA / Jonny Pickup/SIPA

Baltkrievijas opozīcijas prezidenta vēlēšanu kandidāte Svetlana Tihanovska otrdien izplatītā video aicina baltkrievus nepiedalīties protestos un neiesaistīties sadursmēs ar miliciju.

Video izvietots Baltkrievijas ziņu aģentūras "BelTA" "Telegram" kanālā, un tajā Tihanovska monotonā balsī lasa iepriekš uzrakstītu tekstu. Video filmēts birojā un varētu būt tapis vēl pirms Tihanovskas došanās uz Lietuvu.

"Baltkrievijas tauta ir izdarījusi savu izvēli. Ar pateicību un siltumu es vēršos pie visiem pilsoņiem, kas mani visu laiku atbalstīja. Baltkrievi! Es aicinu jūs uz saprātu un likuma cienīšanu. Es negribu asinis un vardarbību. Es aicinu jūs nepretoties milicijai, neiziet laukumos, lai nepakļautu savas dzīvības briesmām. Sargiet sevi un savus tuvos," video saka Tihanovska.

Vairāki Krievijas mediji un sociālo tīklu lietotāji izteikuši pieņēmumu, ka šī Tihanovskas uzruna ierakstīta Baltkrievijas Centrālās velēšanu komisijas vadītājas Lidijas Jermošinas kabinetā. 

Par to liecinot tas, ka dīvāns, palodze un žalūzijas Tihanovskas video ir tādas pašas kā publiski pieejamajos Jermošinas kabineta attēlos. 

Tihanovskas pārstāvji iepriekš informēja, ka viņa pirmdien ilgu laiku pavadīja vēlēšanu komisijā, bet pēc tam pameta valsti. 

Šobrīd Tihanovska atrodas Lietuvā.

Svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,9%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti.

Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.

Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā un citās valsts pilsētās naktī uz otrdienu turpinājās protesti pret Lukašenko, kas izvērsās sadursmēs ar drošības spēkiem.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu