Jaunā S klase iegūs nebijušus drošības spilvenus (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes-Benz aizmugurējā sēdekļa gaisa spilvens
Mercedes-Benz aizmugurējā sēdekļa gaisa spilvens Foto: Daimler AG

Ar Mercedes-Benz vārdu saistās vairāki nozīmīgi jaunievedumi, kā, piemēram, ESP un drošības gaisa spilveni, kas laika gaitā izglābuši simtiem, pat tūkstošiem dzīvību. Ar jauno S klasi, kas pasaules pirmizrādi piedzīvos 2. septembrī, Mercedes-Benz prezentēs kārtējo drošības sistēmu, kurai autobūves industrijā pagaidām nav analogas.

Pirmkārt, jāpiemin drošības gaisa spilveni aizmugurējiem pasažieriem. Konceptuāli tie ir identiski priekšējiem gaisa spilveniem, jo pasargā braucējus frontālas sadursmes situācijā, taču uzbūves ziņā ievērojami atšķiras.

Foto: Daimler AG

Galvenokārt tāpēc, ka vide ap priekšējā sēdekļa atzveltni būtiski atšķiras, turklāt jāņem arī vērā, ka aizmugurē var būt piestiprināts bērnu sēdeklītis un spilvenam ir jāpielāgojas. Šā iemesla dēļ aizmugurējo gaisa spilvenu veido izturīgas sānu sekcijas un starp tām novilkts amortizējošais elements. Papildus tam S klase iegūs arī piepūšamās drošības jostas.

Vēl viens jaunums ir papildinājums PRE SAFE sistēmā, kas pasažieriem sniedz papildu aizsardzību nenovēršama sānu trieciena gadījumā. Proti, ja radaru sensori konstatē, ka automobilis tūlīt saņems spēcīgu triecienu sānos un no tā nav iespējams izvairīties, sēdekļu piepūšamās malas pavirzīs cilvēkus tuvāk salona centram, tātad tālāk no virsbūves cietajām daļām, un adaptīvā balstiekārta pašu auto vienlaikus pacels nedaudz augstāk. Tā lielāko daļu trieciena saņems nevis, piemēram, durvis, bet gan mašīnas konstrukcijas stingrākie elementi.

Foto: Daimler AG
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu