"McDonald's" vēlas atgūt bijušajam šefam izmaksāto $42 miljonu kompensāciju; sākta tiesvedība (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ātrās ēdināšanas uzņēmuma “McDonald’s” bijušais vadītājs Stīvs Īsterbruks tiesājas ar savu bijušo darbavietu, kas cenšas atgūt iespaidīgo atlaišanas pabalstu, ko, aizejot no kompānijas, saņēma Īsterbruks.

Kā vēsta CNN, augusta sākumā “McDonald’s” vērsās tiesā pret Īsterbruku, kurš pagājušā gada novembrī zaudēja vadītāja amatu. Viņš tika atlaists, kad atklājās informācija par Īsterbruka pastrādātajiem pārkāpumiem “McDonald’s” vadītāja amatā. Tiek norādīts, ka Īsterbruks vēlējies stāties attiecībās ar kompānijas darbinieci.

Savā apsūdzībā “McDonald’s” norāda, ka Īsterbruks ir melojis izmeklētājiem par savām attiecībām ar darbiniekiem, līdz ar to – viņam ir jāatdod izmaksātais atlaišanas pabalsts.

Bija paredzēts, ka Īsterbruks saņems atlaišanas pabalstu pusgadu, kopumā ap 42 miljoniem dolāru.

Īsterbruka advokāti paziņoja, ka “McDonald’s” nav pamata pieprasīt atpakaļ izmaksāto atlaišanas pabalstu. Kompānija gan norāda, ka Īsterbruks iekšējās izmeklēšanas laikā ir apzināti maldinājis uzņēmuma valdi, runājot par savām attiecībām ar darbiniekiem.

Lai arī Īsterbruks ir noliedzis jebkādas attiecības ar savām darbiniecēm, uzņēmuma iekšējās izmeklēšanas laikā rasti pierādījumi par to, ka uzņēmējam ir bijušas vismaz trīs seksuāla rakstura attiecības ar darbiniecēm. Kā pierādījumi tiesā iesniegtas “neskaitāmas fotogrāfijas ar kailām, daļēji apģērbtām sievietēm”. Šīs fotogrāfijas Īsterbruks saņēmis ne tikai no trim “McDonald’s” darbiniecēm, bet arī vēl no vairākām citām sievietēm.

Saistībā ar Īsterbruka atlaišanu advokāti paziņoja, ka par trim attiecībām, par ko pašlaik runā “McDonald's” pārstāvji, izmeklētājiem bija jāzina iepriekš, jo šie pierādījumi bija pieejami pagājušajā gadā - sieviešu fotogrāfijas glabājušās kompānijas serveros.

Savā paziņojumā Īsterbruka advokāti norāda, ka ““McDonald’s” ir sākusi maldinošu tiesas prāvu, kurā pierādījumi jau iepriekš tika sniegti gan iekšējai, gan ārējai izmeklēšanai, kā arī vairākiem ekspertiem, līdz ar to kompānija nedrīkst pieprasīt atlaišanas pabalsta atmaksu”.

“McDonald's” pārstāvis paziņojumā sacīja, ka uzņēmums "atbalsta savu sūdzību, jo ir faktiski pierādījumi, ka kompānijai ir tiesības saņemt atpakaļ nepamatoti izmaksāto kompensāciju”.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu