Atrasts žurku midzenī: renovējot namu Lielbritānijā, atrod 16. gadsimta manuskriptus (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kāds negaidīts atklājums noticis, veicot ilgstoši pamestas mājas restaurāciju. Šeit strādnieki ir atraduši vēsturiskus manuskriptus un audumu gabalus.

Lielbritānijas pilsētā Norfolkā šogad tika sākta kādas ilgstoši pamestas, 1428. gadā celtas dzīvojamās mājas restaurācija, kuras laikā strādniekiem par izbīli nāca kāds negaidīts atklājums - ēkas grīdā žurkas bija izveidojušas mitekli no vēsturiskiem manuskriptiem un auduma gabaliem, vēsta portāls "The Guardian".  Lielbritānijas Nacionālā fonda preses relīze vēsta, ka zem grīdas gadsimtiem ilgi ir glabājušies aptuveni 200 auduma gabali, tostarp zīda, ādas, samta, vilnas un kokvilnas paraugi no Tjūdoru, Elizabetes un karaļa Džordža I laikiem.

Žurku midzenī tika atrastas arī ar roku rakstītas mūzikas notis no 16. gadsimta un lapa no lūgšanu grāmatiņas latīņu valodā no 15. gadsimta - šo manuskripta atgriezumu rotā zeltītas ilustrācijas. Viens no nozīmīgākajiem atradumiem ir teju vesels 1568. gada lūgšanu grāmatas manuskripts.

Līdz ar manuskriptiem mājas sienas un grīdās tika atrastas arī citas relikvijas no nesenākiem vēstures periodiem, piemēram, konfekšu kaste no Otrā pasaules kara, vecas avīzes, cigarešu pakas un pingponga bumbiņas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu