Levits ar Saūda Arābijas ārlietu ministru pārrunā globālo atbildību par klimata situāciju (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidents Egils Levits un Saūda Arābijas ārlietu ministrs Viņa Augstība princis Faisals bin Farhāns Āl Saūds (H. H. Prince Faisal bin Farhan Al Saud), kurš ieradies savā pirmajā vizītē Latvijā, tikšanās laikā Jūrmalas rezidencē.
Valsts prezidents Egils Levits un Saūda Arābijas ārlietu ministrs Viņa Augstība princis Faisals bin Farhāns Āl Saūds (H. H. Prince Faisal bin Farhan Al Saud), kurš ieradies savā pirmajā vizītē Latvijā, tikšanās laikā Jūrmalas rezidencē. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvija globālo atbildību par klimata situāciju uzskata par ļoti būtisku un aktīvi iesaistās šajā tematā gan ANO līmenī, gan Eiropas Zaļā kursa kontekstā, šodien, Jūrmalas rezidencē tiekoties ar Saūda Arābijas ārlietu ministru, princi Faisalu bin Farhānu Āl Saūdu, pauda Valsts prezidents Egils Levits.

Kā informēja Valsts prezidenta kancelejā Saūda Arābijas ārlietu ministrs ieradies savā pirmajā vizītē Latvijā. "Latvija ir ļoti skaista zeme, un man ir patiess gandarījums par to, ka par spīti sarežģītajam pandēmijas laikam man ir iespēja būt Latvijā un paplašināt sadarbību starp mūsu valstīm," tikšanās laikā sacīja Saūds.

Abas puses bija vienisprātis, ka ir potenciāls izvērst sadarbību digitālo pakalpojumu, pētniecības, farmācijas un citās nozarēs, kā arī dialogu starptautisko organizāciju ietvaros.

Īpašu uzmanību Levits un Saūds pievērsa ANO dienaskārtībai, tai skaitā klimata jautājumiem. Saūda Arābijas ārlietu ministrs uzsvēra, ka viņa valsts savas attīstības vīzijā 2030.gadam lielu vērību piešķīrusi ekonomikas diversifikācijai un atjaunojamo resursu tematikai un arī aktīvi atbalsta ANO klimata iniciatīvas.

Tikšanās laikā abas puses apspriedās par situāciju Tuvajos Austrumos un Saūda Arābijas redzējumu par stabilitātes garantēšanu reģionā. Tāpat princis informēja par sava reģiona valstu cīņu ar Covid-19.

Kā aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM), Saūds šodien tikās arī ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (JV) un Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), pārrunājot divpusējās attiecības, kā arī situāciju Tuvo Austrumu reģionā.

Abu valstu ārlietu ministri pārrunāja ekonomiskās sadarbības paplašināšanas iespējas, it īpaši informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sektorā. Tāpat puses pārrunāja Eiropas Savienības (ES) aktualitātes, kā arī jautājumu par Tuvo Austrumu Miera procesu.

Sarunā Rinkēvičs uzrunāja cilvēktiesību jautājumus, aicinot Saūda Arābiju turpināt centienus cilvēktiesību situācijas uzlabošanā un sākt strukturētu dialogu ar ES šajā jomā.

ĀM atgādina, ka Rinkēvičs uzturējās vizītē Saūda Arābijā 2019.gada rudenī

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu