"Airbnb" aizliedz jebkāda veida mājas ballītes un ierobežo pulcēšanos (3)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

“Airbnb” paziņojis, ka aizliedz jebkāda veida ballītes naktsmītņu servisa piedāvātajās vietās. Tāpat vienā naktsmītnē drīkst izmitināt ne vairāk kā 16 cilvēkus. Kā vēsta “Euronews”, šādi “Airbnb” reaģē uz Covid-19 izplatību, ņemot vērā sabiedrības sūdzības par “Airbnb” naktsmītnēs esošajām mājas ballītēm.

Mājokļa dalīšanās platforma brīdinājusi, ka tai būs pilnas tiesības vērsties pret viesiem, kas pārkāpj jaunos noteikumus.

“Airbnb” vienmēr ir aizliegusi ballīšu rīkošanu tās naktsmītnēs. Aptuveni 73% no septiņiem miljoniem naktsmītņu, kas pieejamas platformā, jau pašlaik savos iekšējos noteikumos ir aizliegušas rīkot mājas ballītes. Tomēr ik pa laikam visā pasaulē ir sūdzības par to, ka “Airbnb” izīrētā miteklī notiek kāda skaļa ballīte.

Pagājušā gada novembrī “Airbnb” vadītājs Braiens Českis paziņoja, ka uzņēmums ir dubultojis spēkus, lai cīnītos pret mājas ballītēm. Tas notika pēc tam, kad Kalifornijas štata Orindā “Airbnb” izīrētā mājoklī notika ballīte, kas beidzās ar apšaudi, kurā gāja bojā pieci cilvēki.

Starp ieviestajiem pasākumiem ir diennakts atbalsta tālrunis ASV un Kanādā, kā arī dažādi ierobežojumi, kas neļauj par 25 gadiem jaunākiem viesiem bez pozitīvām atsauksmēm rezervēt naktsmītni, kas atrodas netālu no viņu dzīvesvietas.

Kopš pasaulē tika izsludināta pandēmija un līdz ar to – noteikta distancēšanās, “Airbnb” no meklēšanas sistēmas izņēma filtrus “pasākumiem draudzīgs īpašums”, kā arī “atļautas ballītes un pasākumi”.

“Lai arī daudzas regulas gan mūsu pašu, gan arī konkrēto valstu līmenī ir mainījušās, daudzās vietās redzam, ka Covid gadījumu skaits ir ļoti svārstīgs, līdz ar to cilvēkiem nākas iztikt bez bāriem, klubiem un citām izklaides iespējām. Tieši tāpēc daudzi cilvēki mūsu platformā īrē naktsmītni, kurā arī izlemj rīkot ballīti. Tas ir bezatbildīgi, un mēs nevēlamies, lai tik bezatbildīga rīcība tiktu izplatīta mūsu platformā,” teikts kompānijas paziņojumā.

Tieši tāpēc kompānija ir lēmusi par labu visā pasaulē aizliegt rīkot ballītes vai pasākumus “Airbnb” platformā pieejamajās telpās.

Visā pasaulē gan ir mīkstināti ierobežojumi, kas vērsti pret Covid-19 izplatību, taču bāru un klubu darbība joprojām ir stipri ierobežota, tāpat kā cilvēku iespējas pulcēties.

Divi lielākie Eiropas tūristu galamērķi – Spānija un Itālija - atkārtoti ir slēgušas dažādas izklaides iestādes, ņemot vērā pieaugošo Covid gadījumu skaitu. Savukārt Beļģijā policijai ir dotas pilnvaras ierasties privātmājās un pārtraukt tur esošās ballītes.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu