Analīzes norāda uz Navaļnija saindēšanu, paziņo Vācijas klīnika (19)

TVNET/Deutsche Welle
CopyLinkedIn Draugiem X
Aleksejs Navaļnijs
Aleksejs Navaļnijs Foto: Reuters/ScanPix

Medicīniskās pārbaudes norāda uz to, ka Krievijas  opozicionārs Aleksejs Navaļnijs ticis saindēts, paziņojusi Berlīnes klīnika "Charite".

Vācijas mediķi uzskata, ka Navaļnijs uz klīniku ticis atvests ar saindēšanās pazīmēm, ziņo raidorganizācija "Deutsche Welle".

Mediķu komanda, kas kopš sestdienas ārstē Navaļniju, opozicionāra organismā konstatējusi acetilholīnesterāzes inhibitoru grupas vielu - tādas satur ne tikai vairāki medikamenti, bet arī pesticīdi un nervu indes, vēsta aģentūra AP.

"Pacients ievietots intensīvās aprūpes nodaļā. Viņš joprojām ir ierosinātā komā.

Viņa stāvoklis ir nopietns, bet pašlaik nav akūtu briesmu dzīvībai," teikts slimnīcas paziņojumā.

Vācijas slimnīcas ārsti arī paziņojuši, ka Navaļnijs šobrīd tiek ārstēts ar preparātu atropīnu. 

Ārsti arī uzsver, ka Navaļnija saindēšanas sekas pagaidām nav skaidras, tomēr nevar izslēgt, ka tās būs ilgtermiņa, it īpaši attiecībā uz nervu sistēmu. 

Pie acetilholīnesterāzes inhibitoru grupas pieder arī nervus paralizējošo vielu grupas “Novičok” indes.  

Ar “Novičok” 2018.gadā Lielbritānijā tika saindēts bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija. 

20.augusta rītā Navaļnijam lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu kļuva slikti un viņš zaudēja samaņu. Pasažieru lidmašīna veica ārkārtas nosēšanos Omskas lidostā, kur politiķis nogādāts tuvākajā slimnīcā. Omskas slimnīcā Navaļnijs aizvadīja nepilnas divas diennaktis.

Omskas ārsti tikai piektdien atļāva Navaļniju transportēt uz "Charite" klīniku Berlīnē.

Pirmdien Vācijas valdības runasvīrs Štefens Zeiberts paziņoja, ka pastāv "diezgan liela" iespēja, ka Navaļnijs ticis saindēts.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu