Vācijas valdība: Diezgan liela iespēja, ka Navaļnijs tika saindēts (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pastāv "diezgan liela" iespēja, ka Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs tika saindēts, preses konferencē paziņojis Vācijas valdības runasvīrs Štefens Zeiberts.

Zeiberts preses konferencē norādīja, ka Vācijas valdība neesot Navaļnijam izdevusi oficiālu ielūgumu, taču palīdzējusi ar viņa pārvešanu, ziņo aģentūra AFP.

"Pastāv aizdomas, ka kāds nopietni saindēja Navaļnija kungu. Diemžēl Krievijas nesenajā vēsturē ir vairāki gadījumi, tāpēc pasaule uz šīm aizdomām raugās ļoti nopietni," sacīja Vācijas kancleres Angelas Merkeles runasvīrs. "Tāpēc, ka ir zināma iespējamība, ka notikusi indēšana, nepieciešama aizsardzība."

20.augusta rītā Navaļnijam lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu kļuva slikti un viņš zaudēja samaņu. Pasažieru lidmašīna veica ārkārtas nosēšanos Omskas lidostā, kur politiķis nogādāts tuvākajā slimnīcā. Omskas slimnīcā Navaļnijs aizvadīja nepilnas divas diennaktis.

Omskas ārsti tikai piektdien atļāva Navaļniju transportēt uz "Charite" klīniku Berlīnē.

Vācijas valdības Austrumeiropas lietu koordinators Navaļnija veselības stāvokli raksturojis kā "patlaban kritisku, bet stabilu".

"Charite" pārstāve Manuela Zingla informē, ka Navaļnijam tiks veiktas dažādas analīzes un ka mediķi nesniegs komentārus par viņa diagnozi vai ārstēšanu, kamēr to rezultāti nebūs izvērtēti.

Krievijas ārsti apgalvoja, ka Navaļnija organismā neesot atrastas indes pēdas.

Navaļnija preses sekretāre Kira Jarmiša norāda, ka ceturtdien Maskavas un Tomskas tiesībsargājošajām iestādēm tika iesniegtas sūdzības par indēšanu. Lēmums par lietas uzsākšanu jādod trīs dienu laikā, taču tas vēl neesot izdarīts.

Foto: Navaļniju transportē uz "Charite" klīniku Berlīnē

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu