Bagātākā cilvēka pasaulē bagātību apjoms sasniedz nebijušu rekordu (13)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Bagātākais cilvēks pasaulē Džefs Bezoss sasniedzis jaunu bagātību rekordu – viņš ir pirmais miljardieris vēsturē, kura bagātību apjoms sasniedzis 200 miljardus dolāru. Tiesa gan, uz īsu brīdi.

25. augusta vakarā uz īsu brīdi Bezosa bagātību vērtība pārsniedza 200 miljardus dolāru, liecina “Forbes Real-Time” reitings.

Līdz ar to Bezoss ir pirmais miljardieris vēsturē, kura īpašumu vērtība pārsniegusi 200 miljardus dolāru. Tomēr 25. augusta vakarā, slēdzot tirgus sesiju, šis rādītājs nokritās līdz 199,7 miljardu atzīmei. Šādu vērtību Bezosa mantiskais stāvoklis sasniedza pēc rekordliela pieauguma dienas laikā, kad viņa bagātības pieauga par septiņiem miljardiem dolāru.

Tiek norādīts, ka “Amazon” dibinātāja īpašumā ir 11,1% kompānijas akciju. Kopš pandēmijas sākuma šie vērtspapīri ir kļuvuši par 55% dārgāki. Kopumā 12 mēnešu laikā Bezosa bagātības ir pieaugušas par teju 86 miljardiem dolāru.

Miljardieris jau ātrāk varēja sasniegt 200 miljardu dolāru atzīmi, taču tam patraucēja šķiršanās ar sievu Makenziju Skotu, kas kļuva par dārgāko šķiršanās procesu vēsturē. Līdz ar to Bezoss norakstīja Skotai 4% “Amazon” un pašlaik Skotas īpašumā ir 63,4 miljardus dolāru vērti īpašumi un vērtspapīri. Tiesa gan, viņa ziedoja 1,7 miljardus dolāru 116 dažādām nekomerciālām organizācijām.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu