"Daugavpils siltumtīkli" no oktobra plāno par 2,4% samazināt siltuma tarifu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: pixabay.com

No 1.oktobra par 2,4% samazināsies pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" siltumenerģijas tarifs, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Līdz šim tika plānots, ka tarifs no oktobra būs 42,67 eiro par megavatstundu, bet apstiprināšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā iesniegts jauns tarifa projekts, kas paredz 2,4% samazinājumu, un tarifs varētu būt 41,63 eiro par megavatstundu.

Par 2,8% tarifu plānots samazināt arī no 2021.gada 1.janvāra, kad tas sasniegs 42,56 eiro par megavatstundu. Līdz šim bija plānots, ka tarifs no jaunā gada būs 43,8 eiro par megavatstundu.

Tarifa izmaiņas ir saistītas ar iepirktās siltumenerģijas izmaksu samazinājumu.

Jau ziņots, ka "Daugavpils siltumtīkli" tomēr pirks siltumu no SIA "Fortum Daugavpils", ar kuru maijā nepagarināja līgumu.

"Daugavpils siltumtīklu" akcionāru ārkārtas sapulce kapitāldaļu turētāji nolēma dot piekrišanu uzņēmumam slēgt darījumu ar "Fortum Daugavpils". Pēc speciālistu aprēķiniem, tas ļaus samazināt prognozēto tarifu jaunajā apkures sezonā.

Tāpat vēstīts, ka maijā "Daugavpils siltumtīkli" lēma vairs nepirkt siltumu no "Fortum Daugavpils". "Daugavpils siltumtīkli" daļu no pilsētai nepieciešamās siltumenerģijas ražo paši, bet daļu iepērk no privātajiem uzņēmējiem. Pēc domes paustā, "pilsētas vadība un uzņēmuma speciālisti nemitīgi strādā pie tā, lai iedzīvotāji saņemtu siltumapgādes pakalpojumu par iespējami zemāku cenu". Tāpēc sadarbības nosacījumi regulāri tiekot pārskatīti un izvērtēti. Šāda izvērtējuma rezultātā "Daugavpils siltumtīkli" nolēma nepagarināt līgumu par siltumenerģijas piegādi ar SIA "Sprino" saistību pārņēmēju "Fortum Daugavpils".

Domē apgalvoja, ka šāds lēmums pieņemts, pamatojoties uz veiktās iepirkumu procedūras rezultātiem. Privātā uzņēmēja piedāvājums par siltumenerģijas piegādi pilsētai atzīts par ekonomiski neizdevīgu, līdz ar to 2011.gadā noslēgtā līguma darbība tiek pārtraukta.

Jau vēstīts, ka "Fortum Latvia" pērn parakstīja līgumu par "BK Enerģija", "Energy&Communication" un "Sprino" kapitāldaļu iegādi 100% apmērā.Tika plānots, ka iegādātie enerģijas ražošanas uzņēmumi turpinās piegādāt siltumenerģiju "Daugavpils siltumtīkliem".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu