No "Jaunās vienotības" vēlēšanās lielāko atbalstu varētu būt saņēmuši Ķirsis, Ķuzis un Andersone

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X

No "Jaunās vienotības" (JV) saraksta lielāko atbalstu varētu būt saņēmuši un Rīgas domē varētu būt ievēlēti Vilnis Ķirsis, Ints Ķuzis un Inese Andersone, liecina pēc 90% balsu apkopošanas Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) mājaslapā publicētā informācija.

Tāpat no JV varētu būt ievēlēti Olafs Pulks, Dzintra Geka-Vaska, Lauris Ērenpreiss, Kārlis Šadurskis, Uģis Rotbergs un Rita Našeniece.

Pašlaik publiskotā vēlēšanu rezultātu daļa liecina, ka JV varētu saņemt desmit mandātus

un pēc atbalsta kā 10. pašlaik ir Hosams Abu Meri. Taču no viņa pēc pašlaik pieejamiem datiem ar vairāk nekā 50 balsīm pašlaik atpaliek Kaspars Spunde un ar vairāk nekā 70 balsīm Edgars Ikstens.

Gan JV saņemto vietu skaits, gan atbalsta sadalījums par kandidātiem var mainīties, tāpēc

precīzs ievēlēto deputātu saraksts būs zināms pēc visu rezultātu apkopošanas.

Kā ziņots, pēc 90,02% balsu apkopošanas Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās pārliecinošā vadībā ir "Attīstībai/Par!!"/"Progresīvie" (AP/PRO), liecina informācija CVK mājaslapā.

AP/PRO sarakstu 143 vēlēšanu iecirkņos atbalstījuši 26,00% vēlētāju. Otrajā vietā ar 17,20% balsu ir partija "Saskaņa", savukārt trešajā vietā ierindojas JV, kas līdz šim saņēmusi 15,05% balsu.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) apvienotais saraksts līdz šim ieguvis 9,61% vēlētāju balsu, savukārt partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) patlaban saņēmusi 7,67% vēlētāju balsu.

Ar 6,60% balsu tālāk seko Latvijas Krievu savienība (LKS), bet ar 6,35% balsu - Jaunā konservatīvā partija.

Līdz ar to pašreizējie rezultāti Rīgas domē ļautu iekļūt septiņiem politiskajiem spēkiem un vēlēšanu potenciālā uzvarētāja - AP/PRO - tiktu pie 18 deputātu mandātiem, "saskaņieši" varētu ieņemt 12 domnieku krēslus, JV - desmit, NA/LRA iegūtu septiņus mandātus, GKR - piecus, bet LKS un JKP iegūtu pa četrām deputātu vietām, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Pārējās partijas nav sasniegušas 5% latiņu, proti, par Zaļo un zemnieku savienību patlaban atdoti 4,05% balsu, partiju "Alternative" - 3,1%.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu