"Apollo Kino" īpašnieki iegādāsies "Forum Cinemas"

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Baltijā modernākā kino zāle "Scape" kinoteātrī "Kino Citadele".
Baltijā modernākā kino zāle "Scape" kinoteātrī "Kino Citadele". Foto: Edijs Pālens/LETA

Igaunijas vadošā investīciju kompānija “UP Invest” iegādāsies kinoteātru uzņēmumu “Forum Cinemas” Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, vēsta “Postimees”.

Pēc “UP Invest” valdes locekļa un izpilddirektora Svena Nūtmana vārdiem, “UP Invest”, pateicoties vadībai pār “Apollo Group”, ir labi iepazinusi kinoteātra biznesa īpatnības Igaunijā, savukārt “Forum Cinemas” iegāde ļaus kompānijai nostiprināt pozīcijas Lietuvas tirgū.

“Koronavīrusa krīzes dēļ kino bizness pārdzīvo smagus laikus, un kompāniju konsolidācija ir neizbēgama. Tajā pašā laikā “Forum Cinemas” ir ļoti labi vadāma kompānija Baltijas valstīs, tāpēc mēs esam apmierināti ar darījumu,” teica Nūtmans. Viņš piebilda, ka darījuma mērķis ir ieviest labākos tehnoloģiskos risinājumus gan “Apollo”, gan “Forum Cinemas” kinoteātros, sniedzot patērētājiem kvalitatīvu izklaidi.

Paredzams, ka darījums tiks pabeigts līdz gada beigām. Darījums par notikušu tiks uzskatīts pēc konkurences padomju apstiprinājuma visās trīs Baltijas valstīs.

“Forum Cinemas” ir lielākais kinoteātru operators Baltijas valstīs. Tam pieder trīs kinoteātri Igaunijā, viens Latvijā un pieci Lietuvā. “Forum Cinemas OÜ” īpašnieks ir “Finnkino Group”, kas savukārt pieder citai grupai “Odeon Group”. Tā kopš 2017. gada marta pieder ASV kinoteātru tīklam AMC.

Investīciju kompānija “UP Invest” specializējas investīcijās veselības aprūpē, masu medijos, nekustamajā īpašumā, tirdzniecībā, kā arī dažādu pakalpojumu sniegšanā. “UP Invest” pieder “MM Grupp” hodlingam, kā vadītāji ir Magnuss Linnamē un Ivars Vendelins.

"UP Invest" pieder plašs uzņēmumu portfelis, tostarp informācijas aģentūras LETA Latvijā, BNS Igaunijā un Lietuvā, kā arī portāls TVNET.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu