"PrivatBank" zaudējumi pirmajā pusgadā - 2,8 miljoni eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"PrivatBank" centrālais birojs.
"PrivatBank" centrālais birojs. Foto: Paula Čurkste/LETA

AS "PrivatBank" pirmajā pusgadā strādājusi ar 2,8 miljonu eiro zaudējumiem, kas ir četras reizes lielāki nekā pērn pirmajā pusgadā, informēja bankā.

Lai gan "PrivatBank" šā gada otrajā ceturksnī Covid-19 izplatības dēļ īstenoja piesardzīgu kreditēšanas politiku, banka spēja saglabāt kredītportfeli 55,5 miljonu eiro apmērā. 86% no bankas kopējā kredītportfeļa veido Latvijas rezidentu aizdevumi, no kuriem 47% bija uzņēmumiem izsniegtie aizdevumi, bet 53% - privātpersonām izsniegtie aizdevumi.

"Covid-19 izplatība būtiski ietekmēja bankas darbību otrajā ceturksnī. Īsā laika posmā spējām pārveidot bankas darbību, lai nodrošinātu pakalpojumu nepārtrauktību. Gan bankas filiālēs, gan centrālajā birojā ieviesām visus nepieciešamos epidemioloģiskās drošības pasākumus, lai darba vide būtu droša gan mūsu klientiem, gan darbiniekiem. Tāpat strādājām pie atbalsta pasākumiem, lai palīdzētu tiem klientiem, kas nonākuši īslaicīgās finansiālās grūtībās," skaidroja "PrivatBank" valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāja Inga Rumba.

"PrivatBank" kopējo aktīvu vērtība 2020.gada pirmajā pusgadā bija 176,2 miljoni eiro. Procentu ienākumi palielinājās par 16% salīdzinājumā ar šo pašu periodu pirms gada, sastādot 2,37 miljonus eiro. Uzkrājumi samazinājās par 540 000 eiro.

"Šā gada jūnijā noslēdzām darbu pie jaunas, starptautiski atzītas IT sistēmas ieviešanas, kas mums sniegs iespēju pielāgot pakalpojumus jaunās, uz klientu kreditēšanas vajadzībām vērstās bankas stratēģijas realizācijai," informēja Rumba.

Neskatoties uz to, ka šā gada pirmajā pusgadā banka strādāja ar 2,8 miljonu eiro zaudējumiem, "PrivatBank" turpināja saglabāt augstus likviditātes seguma un kapitāla pietiekamības rādītājus. "PrivatBank" likviditātes seguma rādītājs 2020.gada pirmajā pusgadā sasniedza 1187,98%, kas ir būtiski augstāks par minimālo nepieciešamo likviditātes seguma rādītāju 100% apmērā. Savukārt bankas kapitāla pietiekamības rādītājs sasniedza 18,61%, kas ievērojami pārsniedz minimālās kapitāla pietiekamības prasības.

2019.gada pirmajā pusgadā "PrivatBank" strādāja ar 706 000 eiro zaudējumiem.

Pēc aktīvu apmēra "PrivatBank" 2019.gada beigās bija 11.lielākā banka Latvijā. Bankas lielākais akcionārs ir Ukrainas "PrivatBank", kuru 2016.gada decembrī Ukrainas valdība nacionalizēja.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu