Apdrošinātāja "Balta" peļņa šogad - 8 miljoni eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Risku apdrošināšanas kompānija "Balta", kas ietilpst PZU grupā, šogad pirmajā pusgadā strādāja ar peļņu 7,968 miljonu eiro apmērā, kas ir par 8,4% vairāk nekā pērn attiecīgajā periodā.

Bruto apdrošināšanas prēmijās "Balta" 2020.gada pirmajā pusgadā parakstījusi 55,203 miljonus eiro, kas ir par 7,8% mazāk nekā gadu iepriekš, bet atlīdzībās kompānija izmaksājusi 27,673 miljonus eiro, kas ir par 54,1% mazāk.

"Covid-19 situācija nenoliedzami ir ietekmējusi gan "Baltu", gan visu apdrošināšanas nozari. Likumsakarīgi - ārkārtējais stāvoklis līdz ar kopējo ekonomisko situāciju valstī ir veicinājis gan apdrošināšanas tirgus sarukumu, gan "Baltas" bruto parakstīto prēmiju kritumu pusgadā," norādīja "Baltas" valdes priekšsēdētājs Īans Kenedijs.

Viņš arī atzīmēja, ka būs nepieciešams laiks, lai nozare atgūtos no piedzīvotā kritiena.

"Apdrošināšanas tirgus ir samērā strauji reaģējis uz Covid-19 ietekmi, ko uzskatāmi var redzēt Latvijas apdrošinātāju asociācijas datos par tirgus apjoma izmaiņām. Janvārī nedzīvības apdrošināšanas tirgus (ieskaitot arī dzīvības apdrošinātāju veselības un nelaimes gadījumu darījumus) vēl turpināja augt par 5%, bet jau aprīlī, salīdzinot ar 2019.gada aprīli, piedzīvoja kritumu par 12%. Jūnijā joprojām vērojams 7% kritums salīdzinājumā ar pagājušā gada jūniju, tomēr tas ir mazāks nekā aprīlī. Apjoma kritumu nosaka gan darījumu skaita samazināšanās, gan cenu izmaiņas. Protams, situācijā ir daudz nezināmo, tāpēc patlaban mūsu uzdevums ir turpināt pielāgoties jaunajiem apstākļiem un gatavoties iespējamiem nākotnes scenārijiem," teica Kenedijs.

Kompānijā norādīja, ka, reaģējot uz Covid-19 ienestajām izmaiņām ikdienā, gada otrajā ceturksnī "Balta" izdarīja vairākus pielāgojumus esošajos apdrošināšanas produktos. "Līdz ar Covid-19 radītajiem ierobežojumiem mainījās arī klientu vajadzības, radot pieprasījumu pēc apdrošināšanas iepriekš nepiedzīvotās situācijās. Mūsu uzdevums bija atbilstoši reaģēt, tajā skaitā "Baltas" veselības apdrošināšanas segumā iekļāvām ārstu tiešsaistes konsultāciju apmaksu, bet īpašuma polisēs - uzņēmuma aprīkojuma aizsardzību ārpus darbavietas attālinātā darba apstākļos," sacīja Kenedijs, piebilstot, ka "Balta" iekļāva arī noteiktu ar Covid-19 saistītu risku segumu ceļojumu apdrošināšanas polisēs.

2019.gada pirmajā pusgadā "Balta" strādāja ar peļņu 7,352 miljonu eiro apmērā. Bruto prēmijās "Balta" 2019.gada pirmajos sešos mēnešos parakstīja 59,866 miljonus eiro, savukārt bruto apdrošināšanas atlīdzībās "Balta" izmaksāja 60,269 miljonus eiro.

"Balta" ietilpst PZU grupā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu